Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro
Ainekset
Valmistus
Kaada kauragurtti kulhoon. Lisää vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita.
Lisää mustikat ja puurohiutaleet. Sekoita. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi, jolloin puurohiutaleet turpoavat ja mustikat sulavat. Voit tehdä tuorepuuron tekeytymään jo edellisenä iltana.
Sekoita ja jaa puuro kahteen annoskulhoon. Koristele esimerkiksi marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä.
Vinkki: Voit käyttää makeutuksessa myös sokeria, agavesiirappia tai hunajaa. Huomioithan, että hunajaa käytettäessä puuro ei ole vegaaninen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
424
1773
5,5 g
0,5 g
75,0 g
49,5 g
6,0 g
14,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl kardemummaa,
marjoja,
pähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli