Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro

timer-icon60 min  (josta 5 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro syntyy lähes itsestään vegaanisesta gurtista, kaurahiutaleista ja mustikoista. Kun maustat puuron vaniljalla ja kardemummalla, se maistuu mustikkapiirakalta.

Ainekset

400 g
(1 prk) kauragurttia
2 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
kardemummaa
100 g
(2 dl) mustikoita (pakaste)
2 dl
pikakaurahiutaleita

Koristeluun

marjoja
pähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada kauragurtti kulhoon. Lisää vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita.

400 g
(1 prk) kauragurttia
2 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
kardemummaa
2

Lisää mustikat ja puurohiutaleet. Sekoita. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi, jolloin puurohiutaleet turpoavat ja mustikat sulavat. Voit tehdä tuorepuuron tekeytymään jo edellisenä iltana.

100 g
(2 dl) mustikoita (pakaste)
2 dl
pikakaurahiutaleita
3

Sekoita ja jaa puuro kahteen annoskulhoon. Koristele esimerkiksi marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä.

Vinkki: Voit käyttää makeutuksessa myös sokeria, agavesiirappia tai hunajaa. Huomioithan, että hunajaa käytettäessä puuro ei ole vegaaninen.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.8.2018
|
Muokattu: 30.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1773

5,5 g

0,5 g

75,0 g

49,5 g

6,0 g

14,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl kardemummaa,

marjoja,

pähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli