Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro
60 min (josta 5 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro syntyy lähes itsestään vegaanisesta gurtista, kaurahiutaleista ja mustikoista. Kun maustat puuron vaniljalla ja kardemummalla, se maistuu mustikkapiirakalta.
| 400 g | (1 prk) kauragurttia |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 100 g | (2 dl) mustikoita (pakaste) |
| 2 dl | pikakaurahiutaleita |
| Koristeluun | |
|---|---|
| marjoja | |
| pähkinöitä | |
- 1.
Kaada kauragurtti kulhoon. Lisää vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita.
- 2.
Lisää mustikat ja puurohiutaleet. Sekoita. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi, jolloin puurohiutaleet turpoavat ja mustikat sulavat. Voit tehdä tuorepuuron tekeytymään jo edellisenä iltana.
- 3.
Sekoita ja jaa puuro kahteen annoskulhoon. Koristele esimerkiksi marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä.
Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro
arvosana5/5
60 min (josta 5 min aktiivista)
Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro syntyy lähes itsestään vegaanisesta gurtista, kaurahiutaleista ja mustikoista. Kun maustat puuron vaniljalla ja kardemummalla, se maistuu mustikkapiirakalta.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 prk) kauragurttia |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 100 g | (2 dl) mustikoita (pakaste) |
| 2 dl | pikakaurahiutaleita |
Koristeluun | |
| marjoja | |
| pähkinöitä | |
Valmistus
- 1
Kaada kauragurtti kulhoon. Lisää vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita.
Määrä Ainesosa 400 g (1 prk) kauragurttia 2 rkl vaahterasiirappia 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl kardemummaa - 2
Lisää mustikat ja puurohiutaleet. Sekoita. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi, jolloin puurohiutaleet turpoavat ja mustikat sulavat. Voit tehdä tuorepuuron tekeytymään jo edellisenä iltana.
Määrä Ainesosa 100 g (2 dl) mustikoita (pakaste) 2 dl pikakaurahiutaleita - 3
Sekoita ja jaa puuro kahteen annoskulhoon. Koristele esimerkiksi marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä.
Vinkki: Voit käyttää makeutuksessa myös sokeria, agavesiirappia tai hunajaa. Huomioithan, että hunajaa käytettäessä puuro ei ole vegaaninen.
Ravintosisältö
424
Energiaa kcal
1773
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,0 g
Hiilihydraatteja
49,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
424
Energiaa kcal
1773
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,0 g
Hiilihydraatteja
49,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl kardemummaa, marjoja, pähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























