Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro

arvosana5/5

(7)arviota
2 Annosta

60 min (josta 5 min aktiivista)

Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro syntyy lähes itsestään vegaanisesta gurtista, kaurahiutaleista ja mustikoista. Kun maustat puuron vaniljalla ja kardemummalla, se maistuu mustikkapiirakalta.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 prk) kauragurttia
2 rklvaahterasiirappia
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlkardemummaa
100 g(2 dl) mustikoita (pakaste)
2 dlpikakaurahiutaleita

Koristeluun

marjoja
pähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Kaada kauragurtti kulhoon. Lisää vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita.

    MääräAinesosa
    400 g(1 prk) kauragurttia
    2 rklvaahterasiirappia
    1 tlvaniljasokeria
    1/4 tlkardemummaa
  2. 2

    Lisää mustikat ja puurohiutaleet. Sekoita. Laita seos jääkaappiin vähintään tunniksi, jolloin puurohiutaleet turpoavat ja mustikat sulavat. Voit tehdä tuorepuuron tekeytymään jo edellisenä iltana.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) mustikoita (pakaste)
    2 dlpikakaurahiutaleita
  3. 3

    Sekoita ja jaa puuro kahteen annoskulhoon. Koristele esimerkiksi marjoilla, hedelmillä ja pähkinöillä.

Vinkki: Voit käyttää makeutuksessa myös sokeria, agavesiirappia tai hunajaa. Huomioithan, että hunajaa käytettäessä puuro ei ole vegaaninen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl kardemummaa, marjoja, pähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
9.8.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä