Porkkanakakun makuinen tuorepuuro

arvosana5/5

(3)arviota
2 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Porkkanakakun makuinen tuorepuuro maistuu aamu- tai välipalana ja sopii myös jälkiruoaksi. Sekoita tuorepuuro kannelliseen purkkiin, jossa se saa tekeytyä ja turvota ennen syömistä. Lempeä puuro sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporkkana
2 dlmaustamatonta laktoositonta jogurttia
3 rklintiaanisokeria
1 tlvaniljasokeria
1/4 tljauhettua kanelia
1/4 tljauhettua inkivääriä
1 1/2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkana. Laita porkkanapalat, jogurtti ja mausteet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Jos käytössäsi ei ole tehosekoitinta, raasta porkkana hienoksi ja sekoita muiden ainesten kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    2 dlmaustamatonta laktoositonta jogurttia
    1/4 tljauhettua kanelia
    1/4 tljauhettua inkivääriä
    1 tlvaniljasokeria
    3 rklintiaanisokeria
  2. 2

    Kaada porkkana-jogurttiseos kulhoon. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti, jolloin kaurahiutaleet turpoavat ja tekevät tuorepuurosta lusikoitavan.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita

Vinkki: Tee aamiaispuuro jo edellisenä iltana jääkaappiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl jauhettua kanelia, 0.25 tl jauhettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä