Porkkanakakun makuinen tuorepuuro | Tuorepuurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanakakun makuinen tuorepuuro

Porkkanakakun makuinen tuorepuuro

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Porkkanakakun makuinen tuorepuuro maistuu aamu- tai välipalana ja sopii myös jälkiruoaksi. Sekoita tuorepuuro kannelliseen purkkiin, jossa se saa tekeytyä ja turvota ennen syömistä. Lempeä puuro sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset

1 kpl
Porkkana
2 dl
Maustamatonta laktoositonta jogurttia
3 rkl
Intiaanisokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua kanelia
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele porkkana. Laita porkkanapalat, jogurtti ja mausteet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Jos käytössäsi ei ole tehosekoitinta, raasta porkkana hienoksi ja sekoita muiden ainesten kanssa.

1 kpl
Porkkana
2 dl
Maustamatonta laktoositonta jogurttia
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua kanelia
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua inkivääriä
1 tl
Vaniljasokeria
3 rkl
Intiaanisokeria
2

Kaada porkkana-jogurttiseos kulhoon. Sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti, jolloin kaurahiutaleet turpoavat ja tekevät tuorepuurosta lusikoitavan.

Vinkki: Tee aamiaispuuro jo edellisenä iltana jääkaappiin.

1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1062

254

4,5 g

2,0 g

42,0 g

24,5 g

3,5 g

7,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

0,25 tl (¼ tl) jauhettua kanelia,

0,25 tl (¼ tl) jauhettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli