Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Pannacottan alle piilotetaan klementiiniviipale ja vanukas raikastetaan jogurtilla ja klementiininkuorella. Viimeistele annokset rapealla piparimurulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplklementiiniä
2 kplliivatelehteä
2 dlkermaa
1/2 dlsokeria
1 kplvaniljatanko
200 g(1 prk) maustamatonta jogurttia
6 kplpiparkakkua

Valmistus

  1. 1

    Pese ja raasta yhden klementiinin kuori. Kuori kaikki klementiinit. Leikkaa niistä viipale kunkin annoslasin pohjalle. Kuutioi loput hedelmät.

    MääräAinesosa
    4 kplklementiiniä
  2. 2

    Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplliivatelehteä
  3. 3

    Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti, klementiinikuutiot ja kuoriraaste. Jaa seos laseihin.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    1/2 dlsokeria
    1 kplvaniljatanko
    2 kplliivatelehteä
    200 g(1 prk) maustamatonta jogurttia
  4. 4

    Anna pannacottan hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai esimerkiksi yön yli.

  5. 5

    Murenna päälle piparkakkuja ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    6 kplpiparkakkua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä