Pese ja raasta yhden klementiinin kuori. Kuori kaikki klementiinit. Leikkaa niistä viipale kunkin annoslasin pohjalle. Kuutioi loput hedelmät.
Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti, klementiinikuutiot ja kuoriraaste. Jaa seos laseihin.
Anna pannacottan hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai esimerkiksi yön yli.
Murenna päälle piparkakkuja ennen tarjoilua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1199
286
21,3 g
15,0 g
19,8 g
19,5 g
1,5 g
2,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Liivatelehteä,
Vaniljatanko,
Piparkakkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli