Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pannacottan alle piilotetaan klementiiniviipale ja vanukas raikastetaan jogurtilla ja klementiininkuorella. Viimeistele annokset rapealla piparimurulla.
| 4 kpl | klementiiniä |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta jogurttia |
| 6 kpl | piparkakkua |
- 1.
Pese ja raasta yhden klementiinin kuori. Kuori kaikki klementiinit. Leikkaa niistä viipale kunkin annoslasin pohjalle. Kuutioi loput hedelmät.
- 2.
Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
- 3.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti, klementiinikuutiot ja kuoriraaste. Jaa seos laseihin.
- 4.
Anna pannacottan hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai esimerkiksi yön yli.
- 5.
Murenna päälle piparkakkuja ennen tarjoilua.
Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Pannacottan alle piilotetaan klementiiniviipale ja vanukas raikastetaan jogurtilla ja klementiininkuorella. Viimeistele annokset rapealla piparimurulla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | klementiiniä |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta jogurttia |
| 6 kpl | piparkakkua |
Valmistus
- 1
Pese ja raasta yhden klementiinin kuori. Kuori kaikki klementiinit. Leikkaa niistä viipale kunkin annoslasin pohjalle. Kuutioi loput hedelmät.
Määrä Ainesosa 4 kpl klementiiniä - 2
Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl liivatelehteä - 3
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti, klementiinikuutiot ja kuoriraaste. Jaa seos laseihin.
Määrä Ainesosa 2 dl kermaa 1/2 dl sokeria 1 kpl vaniljatanko 2 kpl liivatelehteä 200 g (1 prk) maustamatonta jogurttia - 4
Anna pannacottan hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai esimerkiksi yön yli.
- 5
Murenna päälle piparkakkuja ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 6 kpl piparkakkua
Ravintosisältö
359
Energiaa kcal
1501
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
17,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
359
Energiaa kcal
1501
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
17,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























