Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Piilota pannacottan alle klementiiniviipale ja mausta jogurtilla kevennetty vanukas klementiinikuutioilla ja -raasteella. Viimeistele jouluiseksi piparkakkumurulla.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Klementiiniä
2 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kermaa
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
1 kpl
(200 g) maustamatonta jogurttia
6 kpl
Piparkakkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja raasta yhden klementiinin kuori. Kuori kaikki klementiinit. Leikkaa niistä viipale kunkin annoslasin pohjalle. Kuutioi loput hedelmät.

4 kpl
Klementiiniä
2

Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

2 kpl
Liivatelehteä
3

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti, klementiinikuutiot ja kuoriraaste. Jaa seos laseihin.

2 dl
Kermaa
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
2 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(200 g) maustamatonta jogurttia
4

Anna pannacottan hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai esimerkiksi yön yli.

5

Murenna päälle piparkakkuja ennen tarjoilua.

6 kpl
Piparkakkua
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1199

286

21,3 g

15,0 g

19,8 g

19,5 g

1,5 g

2,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

Vaniljatanko,

Piparkakkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli