Perunamuusi ja ruskistettu salviavoi

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Herkullinen perunamuusi syntyy puikulaperunoista. Salvian ja ruskistetun voin pähkinäinen maku vievät muusin uusiin ulottuvuuksiin. Levitä pehmeä puikulamuusi vuokaan ja valuta kuuma salviavoi päälle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpuikulaperunaa
3 dlkevytmaitoa
25 gvoita (huoneenlämpöistä)
1/2 tlsuolaa

Ruskistettu salviavoi

75 gvoita
1 ruukku salviaa (n. 20 salvian lehteä)

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla (½ tl) maustetussa vedessä. Kaada vesi pois perunoista. Soseuta perunat sosemyllyllä tai perunasurvimella. Kuumenna maito. Lisää huoneenlämpöinen voi ja maitoa sen verran, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kgpuikulaperunaa
    3 dlkevytmaitoa
    25 gvoita (huoneenlämpöistä)
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista salviavoi perunoiden kypsyessä. Sulata voi pannussa ja lisää salvianlehdet. Ruskista voita keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Seuraa, kun voi alkaa vaahtoutua. Voi on ruskistunut, kun sen väri muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksu pähkinäiseksi. Poimi salvianlehdet lautaselle. Anna voin tasaantua hetki ja kaada se toiseen astiaan siten, että pohjalla olevat hiput jäävät pannulle.

    MääräAinesosa
    75 gvoita
    1 ruukku salviaa (n. 20 salvian lehteä)
  3. 3

    Levitä puikulamuusi laakeaan vuokaan ja valuta ruskistettu voi raidoiksi pinnalle. Viimeistele rapeilla salvianlehdillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku salviaa (n. 20 salvian lehteä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä