Pese sitruunat kuumalla vedellä ja harjalla. Vuole kuoren keltainen pintakerros ohuelti talteen. Leikkaa valkoinen kerros terävällä veitsellä pois. Viipaloi hedelmät ja poista siemenet. Laita viipaleet ja keltaiset kuorisuikaleet isoon astiaan. Lisää sokerit.
Keitä 2 l vettä, kaada se sitruunan ja sokerin päälle ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Lisää hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
Mittaa jokaiseen pulloon noin ½ tl sokeria ja tiputa mukaan muutama rusina. Siivilöi ja pullota sima. Sulje pullot ja laita ne viileään tekeytymään. Sima on valmista noin viikon kuluttua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
567
2373
—
—
136,8 g
136,8 g
1,3 g
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 l vettä,
0,125 tl (nokare) hiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli