Sima | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vappusima resepti
Play

Sima

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Litraa
Fork and knife
4 Litraa
Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua valmistuksesta. Käytä vappusiman reseptissä rusinoita.

Ainekset

4 l
Vettä
2 kpl
Sitruunaa
2 1/2 dl
Sokeria
3 1/2 dl
Fariinisokeria
1/8 tl
hiivaa (nokare)
Rusinoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Kuori ne ohuelti siten, että valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa sitruunoista terävällä veitsellä valkoinen kuorikerros pois. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan sokereiden kanssa. Lisää keltaiset kuoret.

2 kpl
Sitruunaa
2 1/2 dl
Sokeria
3 1/2 dl
Fariinisokeria
2

Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Lisää hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

4 l
Vettä
1/8 tl
hiivaa (nokare)
3

Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1 tl sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua.

Rusinoita
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.3.2005
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.