Sima

arvosana4/5

(7)arviota
4 Litraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Laita vappusima alulle noin viikko ennen tarjoilua. Lisää simaan rusinoita ja laita pullot jääkaappiin. Kun rusinat nousevat pinnalle, juoma on valmista.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlsokeria
3 1/2 dlfariinisokeria
2 kplsitruunaa
4 lvettä
1/8 tl(nokare) hiivaa

Lisäksi

2 rklsokeria
2 rklrusinoita

Valmistus

  1. 1

    Pese sitruunat kuumalla vedellä ja harjalla. Vuole kuoren keltainen pintakerros ohuelti talteen. Leikkaa valkoinen kerros terävällä veitsellä pois. Viipaloi hedelmät ja poista siemenet. Laita viipaleet ja keltaiset kuorisuikaleet isoon astiaan. Lisää sokerit.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
    2 1/2 dlsokeria
    3 1/2 dlfariinisokeria
  2. 2

    Keitä 2 l vettä, kaada se sitruunan ja sokerin päälle ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Lisää hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

    MääräAinesosa
    4 lvettä
    1/8 tl(nokare) hiivaa
  3. 3

    Mittaa jokaiseen pulloon noin ½ tl sokeria ja tiputa mukaan muutama rusina. Siivilöi ja pullota sima. Sulje pullot ja laita ne viileään tekeytymään. Sima on valmista noin viikon kuluttua.

    MääräAinesosa
    2 rklsokeria
    2 rklrusinoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 l vettä, 0.125 tl (nokare) hiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 21.10.2025

Samankaltaisia reseptejä