6 tapaa tehdä perunasalaatti itse | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin perunasalaatti

Lämmin perunasalaatti

6 tapaa tehdä perunasalaatti itse

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.3.2018
Muokattu: 31.8.2020
Perunasalaatti kuuluu perinteisesti vapun ja uudenvuoden tarjoiluihin, mutta erilaiset perunasalaatit maistuvat mainiosti myös brunssilla tai grilliruoan lisukkeena. Katso perunasalaattireseptit!

Perinteinen perunasalaatti

Perinteistä kermaviilin ja majoneesin mehevöittämää perunasalaattia maustaa sipuli, maustekurkku ja omena. Tämä salaatti on varma valinta nakkien tai makkaran kaveriksi. Salaatti toimii myös kanavartaiden tai kasvispyöryköiden kanssa.

Paahdettu parsa-perunasalaatti

Valmista keväinen perunasalaatti uunissa paahdetuista parsoista ja perunoista. Helppo ja herkullinen salaatti viimeistellään minitomaateilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Haalea varhaisperunasalaatti

Varhaisperunoista tehtävä ranskalainen perunasalaatti on pieni ateria sellaisenaankin, mutta se sopii myös grillipihvien tai makkaran lisukkeeksi. Lisää kastike ripeästi lämpimien perunoiden joukkoon, jotta kastikkeen maut imeytyvät hyvin perunoihin.

Lämmin perunasalaatti

Tarjoa perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä! Lisää joukkoon minikurkkuja ja vihreitä papuja. Salaatin maustaa sinappinen mausteöljy.

Perunasalaatti makkaralla tai pekonilla

Yhdistä perunasalaatti sekä makkaraperunat samaan salaattiin tai paista joukkoon rapeaa pekonia.