Pekoni-perunasalaatti
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sinappisella sitruunakastikkeella ja savuisella pekonilla tuunattu ruokaisa perunasalaatti kruunaa grilli-illan.
| 800 g | varhaisperunoita |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 170 g | pekonia |
| 2 dl | pakasteherneitä |
| 35 g | (1 prk, á 57/35 g) kapriksia |
| 2 kpl | punasipulia varsineen |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1/2 tl | kuivattua rakuunaa |
- 1.
Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi ja anna perunoiden jäähtyä.
- 2.
Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Viilennä kylmän veden alla.
- 3.
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.
- 4.
Leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Murenna pekonit. Sulata herneet. Valuta kaprikset. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 5.
Tee kastike. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Sekoita kastike salaattiin.
Sinappisella sitruunakastikkeella ja savuisella pekonilla tuunattu ruokaisa perunasalaatti kruunaa grilli-illan.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | varhaisperunoita |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 170 g | pekonia |
| 2 dl | pakasteherneitä |
| 35 g | (1 prk, á 57/35 g) kapriksia |
| 2 kpl | punasipulia varsineen |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Kastike | |
| 1/2 dl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1/2 tl | kuivattua rakuunaa |
Valmistus
- 1
Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi ja anna perunoiden jäähtyä.
Määrä Ainesosa 800 g varhaisperunoita - 2
Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Viilennä kylmän veden alla.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa - 3
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.
Määrä Ainesosa 170 g pekonia - 4
Leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Murenna pekonit. Sulata herneet. Valuta kaprikset. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 800 g varhaisperunoita 4 kpl kananmunaa 170 g pekonia 2 dl pakasteherneitä 35 g (1 prk, á 57/35 g) kapriksia 2 kpl punasipulia varsineen 1 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 5
Tee kastike. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Sekoita kastike salaattiin.
Määrä Ainesosa 1/2 dl sitruunan mehu 1/2 dl rypsiöljyä 2 rkl turkkilaista jogurttia 2 tl vahvaa sinappia 1/2 tl kuivattua rakuunaa
Ravintosisältö
428
Energiaa kcal
1790
Energiaa kj
26,2 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,2 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
15,2 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
428
Energiaa kcal
1790
Energiaa kj
26,2 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,2 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
15,2 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























