Pekoni-perunasalaatti - Yhteishyvä

Pekoni-perunasalaatti

Pekoni-perunasalaatti
Annokset
5
Ruokavalio
Sinappisella sitruunakastikkeella maustettu ruokaisa perunasalaatti kruunaa grilli-illan.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Varhaisperunoita
4 kpl
Kananmunaa
1 kpl
(170 g) pekonia
2 dl
Pakasteherneitä
1 kpl
(57/35 g) kapriksia
2 kpl
Punasipulia varsineen
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

KASTIKE

1/2 dl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Kuivattua rakuunaa

Näin teet

1

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi ja anna perunoiden jäähtyä.

800 g
Varhaisperunoita
2

Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Viilennä kylmän veden alla.

4 kpl
Kananmunaa
3

Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.

1 kpl
(170 g) pekonia
4

Leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Murenna pekonit. Sulata herneet. Valuta kaprikset. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

800 g
Varhaisperunoita
4 kpl
Kananmunaa
1 kpl
(170 g) pekonia
2 dl
Pakasteherneitä
1 kpl
(57/35 g) kapriksia
2 kpl
Punasipulia varsineen
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
5

Tee kastike. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Sekoita kastike salaattiin.

1/2 dl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Kuivattua rakuunaa
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 21.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g146 g
Proteiinia10 g51 g
Rasvaa14 g70 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj1226 6132
Energiaa kcal293 1465

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (170 g) pekonia

  • 1 prk (57/35 g) kapriksia

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • 2 tl Vahvaa sinappia

  • 0,5 tl Kuivattua rakuunaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g146 g
Proteiinia10 g51 g
Rasvaa14 g70 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj1226 6132
Energiaa kcal293 1465

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (170 g) pekonia

  • 1 prk (57/35 g) kapriksia

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • 2 tl Vahvaa sinappia

  • 0,5 tl Kuivattua rakuunaa

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.