Pekoni-perunasalaatti

arvosana4/5

(2)arviota
5 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Sinappisella sitruunakastikkeella ja savuisella pekonilla tuunattu ruokaisa perunasalaatti kruunaa grilli-illan.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
800 gvarhaisperunoita
4 kplkananmunaa
170 gpekonia
2 dlpakasteherneitä
35 g(1 prk, á 57/35 g) kapriksia
2 kplpunasipulia varsineen
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Kastike

1/2 dlsitruunan mehu
1/2 dlrypsiöljyä
2 rklturkkilaista jogurttia
2 tlvahvaa sinappia
1/2 tlkuivattua rakuunaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi ja anna perunoiden jäähtyä.

    MääräAinesosa
    800 gvarhaisperunoita
  2. 2

    Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Viilennä kylmän veden alla.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.

    MääräAinesosa
    170 gpekonia
  4. 4

    Leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Murenna pekonit. Sulata herneet. Valuta kaprikset. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    800 gvarhaisperunoita
    4 kplkananmunaa
    170 gpekonia
    2 dlpakasteherneitä
    35 g(1 prk, á 57/35 g) kapriksia
    2 kplpunasipulia varsineen
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Tee kastike. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Sekoita kastike salaattiin.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsitruunan mehu
    1/2 dlrypsiöljyä
    2 rklturkkilaista jogurttia
    2 tlvahvaa sinappia
    1/2 tlkuivattua rakuunaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä