Makkara-perunasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Tutut herkut, makkaraperunat ja perunasalaatti, yhdistyvät tällä kertaa salaatissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplperunaa (kiinteä lajike)
2 kplkevätsipulia
1/2 dlmajoneesia
1/2 dlkermaviiliä
2 rklkapriksia
1 rklsinappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
250 gbratvurstia

Lisäksi

4 kplsitruunanlohkoa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    8 kplperunaa (kiinteä lajike)
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja paloittele perunat kulhoon. Hienonna kevätsipulit. Sekoita sipulit, majoneesi, kermaviili, kaprikset, sinappi ja mausteet keskenään ja pyöräytä kastike perunoiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    8 kplperunaa (kiinteä lajike)
    2 kplkevätsipulia
    1/2 dlmajoneesia
    1/2 dlkermaviiliä
    1 rklsinappia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 rklkapriksia
  3. 3

    Paloittele makkarat ja ruskista ne pannulla tai grillaa makkarat kokonaisina ja paloittele kuumina. Annostele makkarat salaatin päälle. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa makkara-perunasalaatti sitruunalohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    250 gbratvurstia
    4 kplsitruunanlohkoa

Vinkki: Kokeile salaattiin myös chorizoa tai muita mausteisia makkaroita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kevätsipulia, 2 rkl Kapriksia, Sitruunanlohkoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä