Lämmin perunasalaatti
60 min

Nappaa talteen!
Tarjoa perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä! Keitetyt perunat ruskistetaan pannulla tai muurikassa. Lisää joukkoon minikurkkuja, sipulia ja vihreitä papuja. Salaatin maustaa sinappinen mausteöljy.
| 1 kg | uusia perunoita |
| 2 tl | suolaa |
| 3 kpl | kesäsipulia |
| 200 g | vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 190 g | (1 prk 340/190 g) minikurkkuja |
| suolaa | |
| Sinappinen mausteöljy | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | oliiviöljyä |
- 1.
Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä perunat. Puolita tai lohko ne. Lohko sipulit ja hienonna varret. Sulata pavut.
- 2.
Tee mausteöljy. Hienonna persilja varsineen. Sekoita hunaja, etikka, sinappi ja suola kulhossa. Lisää öljy ja persilja. Sekoita hyvin.
- 3.
Ruskista perunoita öljyssä muurikassa tai pannulla. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Lisää pavut ja paista vielä hetki. Lisää sipulinvarret, kurkut ja puolet mausteöljystä. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa loppu mausteöljy erikseen.
Tarjoa perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä! Keitetyt perunat ruskistetaan pannulla tai muurikassa. Lisää joukkoon minikurkkuja, sipulia ja vihreitä papuja. Salaatin maustaa sinappinen mausteöljy.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | uusia perunoita |
| 2 tl | suolaa |
| 3 kpl | kesäsipulia |
| 200 g | vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 190 g | (1 prk 340/190 g) minikurkkuja |
| suolaa | |
Sinappinen mausteöljy | |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä perunat. Puolita tai lohko ne. Lohko sipulit ja hienonna varret. Sulata pavut.
Määrä Ainesosa 1 kg uusia perunoita suolaa 3 kpl kesäsipulia 200 g vihreitä papuja (pakaste) - 2
Tee mausteöljy. Hienonna persilja varsineen. Sekoita hunaja, etikka, sinappi ja suola kulhossa. Lisää öljy ja persilja. Sekoita hyvin.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku persiljaa 1 rkl hunajaa 1 rkl omenaviinietikkaa 2 tl dijoninsinappia 1 tl suolaa 1 1/2 dl oliiviöljyä - 3
Ruskista perunoita öljyssä muurikassa tai pannulla. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Lisää pavut ja paista vielä hetki. Lisää sipulinvarret, kurkut ja puolet mausteöljystä. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa loppu mausteöljy erikseen.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 190 g (1 prk 340/190 g) minikurkkuja 2 tl suolaa
Vinkki: Tarjoa lämmintä perunasalaattia grilliruokien kanssa.
Ravintosisältö
412
Energiaa kcal
1725
Energiaa kj
27,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
412
Energiaa kcal
1725
Energiaa kj
27,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























