Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä perunat. Puolita tai lohko ne. Lohko sipulit ja silppua varret. Sulata pavut.
Tee mausteöljy. Silppua persilja varsineen. Sekoita hunaja, etikka, sinappi ja suola kulhossa. Lisää öljy ja persiljasilppu. Sekoita hyvin.
Ruskista perunoita öljyssä muurikassa tai pannulla. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Lisää pavut ja paista vielä hetki. Lisää sipulinvarret, kurkut ja puolet mausteöljystä. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa loppu mausteöljy erikseen.
Tarjoa lämmintä perunasalaattia grilliruokien, kuten letitetyn possunfileen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1655
396
27,7 g
3,8 g
31,5 g
5,0 g
2,7 g
3,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Suolaa,
Suolaa,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli