Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä perunat. Puolita tai lohko ne. Lohko sipulit ja silppua varret. Sulata pavut.
Tee mausteöljy. Silppua persilja varsineen. Sekoita hunaja, etikka, sinappi ja suola kulhossa. Lisää öljy ja persiljasilppu. Sekoita hyvin.
Ruskista perunoita öljyssä muurikassa tai pannulla. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Lisää pavut ja paista vielä hetki. Lisää sipulinvarret, kurkut ja puolet mausteöljystä. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa loppu mausteöljy erikseen.
Tarjoa lämmintä perunasalaattia grilliruokien, kuten letitetyn possunfileen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
410
1714
27,7 g
3,8 g
33,7 g
7,3 g
3,5 g
4,0 g
4,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli