Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu halloumi-perunasalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kesän maukkain perunasalaatti syntyy grillissä varhaisperunoista, halloumista ja vihreistä parsoista. Lempeän chilinen balsamicokastike ja basilika viimeistelevät salaatin välimerellisen makumaailman. Perunasalaatti maistuu muiden grilliruokien kyljessä ja käy sellaisenaan kesälounaaksi neljälle.

Ainekset

700 g
keitettyjä varhaisperunoita
3 kpl
varhaispunasipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
300 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
(1 pkt) halloumia

Chili-balsamicokastike

1 kpl
punainen chili
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Pinnalle

1
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~25
32
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Lohko tai puolita perunat. Huuhtele ja lohko sipulit. Siirrä perunat ja sipulit kulhoon. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Grillaa noin 10 minuuttia parilalla tai grillausalustalla.

700 g
keitettyjä varhaisperunoita
3 kpl
varhaispunasipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

1 kpl
punainen chili
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
3

Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Viipaloi halloumi. Grillaa parsoihin ja halloumiviipaleisiin kauniit grilliraidat.

300 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
(1 pkt) halloumia
4

Kääntele kuumat perunat ja sipulit kastikkeeseen. Kumoa tarjoiluastiaan. Paloittele parsat ja halloumit perunoiden päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla basilikalla.

1
ruukku basilikaa

Vinkki: Saat salaatista vegaanisen, kun korvaat halloumin grillatulla tofulla ja hunajan agavesiirapilla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 24.4.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

305

1276

16,8 g

5,3 g

25,2 g

6,0 g

3,7 g

10,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli