Grillattu halloumi-perunasalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesän maukkain perunasalaatti syntyy grillissä varhaisperunoista, halloumista ja vihreistä parsoista. Lempeän chilinen balsamicokastike ja basilika viimeistelevät salaatin välimerellisen makumaailman. Salaatti maistuu muiden grilliruokien kyljessä ja sellaisenaan kesälounaana.
| 700 g | keitettyjä varhaisperunoita |
| 3 kpl | varhaispunasipulia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 300 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 200 g | (1 pkt) halloumia |
| Chili-balsamicokastike | |
|---|---|
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| Pinnalle | |
| 1 | ruukku basilikaa |
- 1.
Lohko tai puolita perunat. Huuhtele ja lohko sipulit. Siirrä perunat ja sipulit kulhoon. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Grillaa noin 10 minuuttia parilalla tai grillausalustalla.
- 2.
Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.
- 3.
Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Viipaloi halloumi. Grillaa parsoihin ja halloumiviipaleisiin kauniit grilliraidat.
- 4.
Kääntele kuumat perunat ja sipulit kastikkeeseen. Kumoa tarjoiluastiaan. Paloittele parsat ja halloumit perunoiden päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla basilikalla.
Grillattu halloumi-perunasalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Kesän maukkain perunasalaatti syntyy grillissä varhaisperunoista, halloumista ja vihreistä parsoista. Lempeän chilinen balsamicokastike ja basilika viimeistelevät salaatin välimerellisen makumaailman. Salaatti maistuu muiden grilliruokien kyljessä ja sellaisenaan kesälounaana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | keitettyjä varhaisperunoita |
| 3 kpl | varhaispunasipulia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 300 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 200 g | (1 pkt) halloumia |
Chili-balsamicokastike | |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Pinnalle | |
| 1 | ruukku basilikaa |
Valmistus
- 1
Lohko tai puolita perunat. Huuhtele ja lohko sipulit. Siirrä perunat ja sipulit kulhoon. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Grillaa noin 10 minuuttia parilalla tai grillausalustalla.
Määrä Ainesosa 700 g keitettyjä varhaisperunoita 3 kpl varhaispunasipulia 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen chili 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl juoksevaa hunajaa - 3
Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Viipaloi halloumi. Grillaa parsoihin ja halloumiviipaleisiin kauniit grilliraidat.
Määrä Ainesosa 300 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 200 g (1 pkt) halloumia - 4
Kääntele kuumat perunat ja sipulit kastikkeeseen. Kumoa tarjoiluastiaan. Paloittele parsat ja halloumit perunoiden päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla basilikalla.
Määrä Ainesosa 1 ruukku basilikaa
Vinkki: Saat salaatista vegaanisen, kun korvaat halloumin grillatulla tofulla ja hunajan agavesiirapilla.
Ravintosisältö
305
Energiaa kcal
1276
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,2 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
305
Energiaa kcal
1276
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,2 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,7 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























