Keltaiset kasvispyörykät

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

60 min

Mehevöitä porkkanapullat raejuustolla ja rapeuta pinta seesaminsiemenillä. Dippaa pullat makeaan chilikastikkeeseen ja keitä kaveriksi riisi-kauraseosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(3 kpl) porkkanaa
100 gpalsternakkaa (pieni)
1 kplsipuli (pieni)
1 kplvalkosipulinkynsi
200 g(1 prk) raejuustoa
3 kplkananmunaa
2 rklrypsiöljyä
1 dlkorppujauhoja
1/2 dlseesaminsiemeniä
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

PINNALLE

1/2 dlseesaminsiemeniä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja raasta porkkanat sekä palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.

    MääräAinesosa
    250 g(3 kpl) porkkanaa
    1 kplsipuli (pieni)
    100 gpalsternakkaa (pieni)
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Sekoita kulhossa raejuusto, munat, öljy, korppujauho, seesaminsiemenet ja mausteet. Lisää kasvikset.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) raejuustoa
    3 kplkananmunaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 dlkorppujauhoja
    1/2 dlseesaminsiemeniä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Pyörittele kostutetuin käsin seoksesta noin 24 pyörykkää pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20‒25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlseesaminsiemeniä

Vinkki: Voit myös paistaa pyörykät pannulla rypsiöljyssä (2 rkl). Jätä silloin taikinan rypsiöljy ja pinnan seesaminsiemenet lisäämättä. Paista pyörykät miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.3.2020
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä