Kirkas perunasalaatti
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta perunasalaatti punasipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla. Kirkkaan perunasalaatin voi tehdä sekä varhaisperunoista että talviperunoista. Maukas, maidoton ja munaton perunasalaatti on hyvä valinta juhlien buffetpöytään.
| 800 g | perunoita (keitettyinä ja jäähdytettyinä) |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 6 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
| 1 rkl | kapriksia |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen kylmiksi. Kuori perunat tarvittaessa ja paloittele ne.
- 2.
Hienonna kuorittu sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja. Siirrä kulhoon ja lisää kaprikset, etikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Kääntele kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.
Kirkas perunasalaatti
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Mausta perunasalaatti punasipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla. Kirkkaan perunasalaatin voi tehdä sekä varhaisperunoista että talviperunoista. Maukas, maidoton ja munaton perunasalaatti on hyvä valinta juhlien buffetpöytään.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | perunoita (keitettyinä ja jäähdytettyinä) |
Kastike | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 6 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
| 1 rkl | kapriksia |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen kylmiksi. Kuori perunat tarvittaessa ja paloittele ne.
Määrä Ainesosa 800 g perunoita (keitettyinä ja jäähdytettyinä) - 2
Hienonna kuorittu sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja. Siirrä kulhoon ja lisää kaprikset, etikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 6 kpl aurinkokuivattua tomaattia 1/2 kpl (ruukkua) persiljaa 1 rkl kapriksia 1 rkl valkoviinietikkaa 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kääntele kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
960
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
960
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























