Kirkas perunasalaatti

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mausta perunasalaatti punasipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kapriksilla. Kirkkaan perunasalaatin voi tehdä sekä varhaisperunoista että talviperunoista. Maukas, maidoton ja munaton perunasalaatti on hyvä valinta juhlien buffetpöytään.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gperunoita (keitettyinä ja jäähdytettyinä)

Kastike

1 kplpunasipuli
6 kplaurinkokuivattua tomaattia
1/2 kpl(ruukkua) persiljaa
1 rklkapriksia
1 rklvalkoviinietikkaa
2 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä ja jäähdytä perunat etukäteen kylmiksi. Kuori perunat tarvittaessa ja paloittele ne.

    MääräAinesosa
    800 gperunoita (keitettyinä ja jäähdytettyinä)
  2. 2

    Hienonna kuorittu sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja. Siirrä kulhoon ja lisää kaprikset, etikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    6 kplaurinkokuivattua tomaattia
    1/2 kpl(ruukkua) persiljaa
    1 rklkapriksia
    1 rklvalkoviinietikkaa
    2 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kääntele kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä