Nakkipiilot

arvosana4/5

(3)arviota
6 Kappaletta

15 min

Iskikö suolaisen nälkä? Näppärät nakkicroissantit syntyvät vaivattomasti valmistaikinasta. Hauskoiksi sarviksi pyöritellyt nakkipiilot maistuvat myös lapsille.

Ainekset

MääräAinesosa
240 g(1 pkt) croissant-taikinaa
6 kplnakkeja
1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota croissant-taikinakolmiot toisistaan. Laita jokaisen taikinakolmion leveään päähän nakki ja kääri taikina nakin ympärille.

  2. 2

    Laita nakkipiilot leivinpaperille uunipellille. Voitele taikinan pinta kananmunalla. Kypsennä nakkipiiloja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

  3. 3

    Tarjoa nakkipiilot lämpiminä esimerkiksi ketsupin, sinapin ja kurkkusalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 240 g (1 pkt) croissant-taikinaa, 1 kpl kananmuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä