Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
nakkipiilo

Nakkipiilot

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Iskikö suolaisen nälkä? Näppärät nakkicroissantit syntyvät vaivattomasti valmistaikinasta. Hauskoiksi sarviksi pyöritellyt nakkipiilot maistuvat myös lapsille.

Ainekset

240 g
(1 pkt) croissant-taikinaa
6 kpl
nakkeja
1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota croissant-taikinakolmiot toisistaan. Laita jokaisen taikinakolmion leveään päähän nakki ja kääri taikina nakin ympärille.

2

Laita nakkipiilot leivinpaperille uunipellille. Voitele taikinan pinta kananmunalla. Kypsennä nakkipiiloja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

3

Tarjoa nakkipiilot lämpiminä esimerkiksi ketsupin, sinapin ja kurkkusalaatin kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 12.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

85

355

7,3 g

2,8 g

0,5 g

0,5 g

4,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

240 g (1 pkt) croissant-taikinaa,

1 kpl kananmuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli