Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen perunasalaatti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perunasalaatti on vapun ja uuden vuoden klassikkoruoka. Perinteistä kermaviilin ja majoneesin mehevöittämää perunasalaattia maustaa sipuli, maustekurkku ja omena. Tämä salaatti on varma valinta nakkien tai makkaran kaveriksi. Salaatti toimii myös kanavartaiden tai kasvispyöryköiden kanssa.

Ainekset

800 g
(6 kpl ) perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
sipuli (pieni)
150 g
(2 kpl) maustekurkkua
1 kpl
omena

KASTIKE

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
majoneesia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa perunat, kuorittu omena ja kurkut pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kasvikset varovasti kulhossa.

800 g
(6 kpl ) perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
omena
150 g
(2 kpl) maustekurkkua
1 kpl
sipuli (pieni)
2

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti tasaiseksi. Nauti heti tai anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
majoneesia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Keitä perunat mieluiten jo edellisenä päivänä.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.2.2020
|
Muokattu: 8.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1252

13,8 g

5,0 g

35,0 g

9,5 g

3,3 g

5,3 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli