Perinteinen perunasalaatti

arvosana4/5

(12)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Perunasalaatti on vapun ja uudenvuoden klassikkoruoka. Perinteisen kermaviilin ja majoneesin mehevöittämän perunasalaatin maustaa sipuli, maustekurkku ja omena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(6 kpl ) perunaa (kiinteä lajike)
1 kplsipuli (pieni)
150 g(2 kpl) maustekurkkua
1 kplomena

KASTIKE

200 g(1 prk) kermaviiliä
1 dlmajoneesia
1 rklsitruunanmehua
1 rklsinappia
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa perunat, kuorittu omena ja kurkut pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kasvikset varovasti kulhossa.

    MääräAinesosa
    800 g(6 kpl ) perunaa (kiinteä lajike)
    1 kplomena
    150 g(2 kpl) maustekurkkua
    1 kplsipuli (pieni)
  2. 2

    Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti tasaiseksi. Nauti heti tai anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 dlmajoneesia
    1 rklsitruunanmehua
    1 rklsinappia
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Keitä perunat mieluiten jo edellisenä päivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
7.2.2020
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä