Savulohikiusaus

arvosana3/5

(9)arviota
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo savulohikiusaus valmistuu näppärästi valmiista peruna-sipulisekoituksesta ja maistuu koko perheelle. Kiusaus mehevöitetään pehmeällä sulatejuustolla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperuna-sipulisekoitusta
400 glämminsavustettua lohta
1 kplruukku tilliä
4 dlruokakermaa
250 gjuoksevaa sulatejuustoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsitruunapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Laita peruna-sipulisekoitus uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Paloittele joukkoon savustettu lohi.

    MääräAinesosa
    1 kgperuna-sipulisekoitusta
    400 glämminsavustettua lohta
  2. 2

    Hienonna tilli ja sekoita se kerman, sulatejuuston ja mausteiden kanssa. Kaada seos vuokaan peruna-sipulisekoituksen ja kalan päälle. Sekoita kevyesti, jotta neste jakautuu tasaisesti.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku tilliä
    4 dlruokakermaa
    250 gjuoksevaa sulatejuustoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsitruunapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kypsennä kiusausta 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja perunat tuntuvat testattaessa kypsiltä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä