Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kantabrian pata

Kantabrian pata

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kantabrian pata eli cocido montañés vie syksyiselle makumatkalle Pohjois-Espanjaan. Lämmittävässä lihapadassa maistuvat valkoiset pavut ja kaali. Nauti täyteläinen muhennos syvältä lautaselta lusikalla rapean maalaisleivän kanssa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) maatiaispossun lihasuikaletta
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
6 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
8 dl
vettä
2 rkl
lihafondia (gluteenitonta)
1/2 dl
tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti le Verdurine)
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
savustettua paprikajauhetta
1 tl
mustapippuria rouhittuna
240 g
(1 pkt) chorizo raakamakkaraa (Atria)
230 g
(1 tlk) käyttövalmiita suuria valkoisia papuja
100 g
(1 ps) lehtikaalia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.

400 g
(1 pkt) maatiaispossun lihasuikaletta
2

Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
6 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
3

Ruskista lihasuikaleet öljyssä (1 rkl) pannulla ja mausta suolalla. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa). Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) pannulla noin 3 minuuttia. Siirrä sipulit, perunat ja porkkanat pataan.

2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
4

Sekoita vesi, fondi, pyree ja mausteet pannulla, kiehauta ja kaada pataan. Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa kannen alla tunti.

8 dl
vettä
2 rkl
lihafondia (gluteenitonta)
1/2 dl
tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti le Verdurine)
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
savustettua paprikajauhetta
1 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Pilko makkarat. Huuhtele pavut. Huuhtele kaali, poista paksut lehtiruodit ja pilko lehdet. Sekoita makkarat, pavut ja kaali pataan. Jatka kypsennystä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja juurekset pehmeitä.

240 g
(1 pkt) chorizo raakamakkaraa (Atria)
230 g
(1 tlk) käyttövalmiita suuria valkoisia papuja
100 g
(1 ps) lehtikaalia
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
Muokattu: 15.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1471

18,2 g

5,3 g

18,7 g

3,8 g

4,7 g

25,8 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli