Kantabrian pata

arvosana5/5

(16)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kantabrian pata eli cocido montañés vie syksyiselle makumatkalle Pohjois-Espanjaan. Lämmittävässä lihapadassa maistuvat valkoiset pavut ja kaali. Nauti täyteläinen muhennos syvältä lautaselta lusikalla rapean maalaisleivän kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) maatiaispossun lihasuikaletta
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
6 kplperunaa
3 kplporkkanaa
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
8 dlvettä
2 rkllihafondia (gluteenitonta)
1/2 dltomaattipyreetä vihanneksilla (mutti le verdurine)
1 tlkuivattua timjamia
1 tlsavustettua paprikajauhetta
1 tlmustapippuria rouhittuna
240 g(1 pkt) chorizo raakamakkaraa (atria)
230 g(1 tlk) käyttövalmiita suuria valkoisia papuja
100 g(1 ps) lehtikaalia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) maatiaispossun lihasuikaletta
  2. 2

    Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    6 kplperunaa
    3 kplporkkanaa
  3. 3

    Ruskista lihasuikaleet öljyssä (1 rkl) pannulla ja mausta suolalla. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa). Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) pannulla noin 3 minuuttia. Siirrä sipulit, perunat ja porkkanat pataan.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Sekoita vesi, fondi, pyree ja mausteet pannulla, kiehauta ja kaada pataan. Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa kannen alla tunti.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    2 rkllihafondia (gluteenitonta)
    1/2 dltomaattipyreetä vihanneksilla (mutti le verdurine)
    1 tlkuivattua timjamia
    1 tlsavustettua paprikajauhetta
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Pilko makkarat. Huuhtele pavut. Huuhtele kaali, poista paksut lehtiruodit ja pilko lehdet. Sekoita makkarat, pavut ja kaali pataan. Jatka kypsennystä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja juurekset pehmeitä.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) chorizo raakamakkaraa (atria)
    230 g(1 tlk) käyttövalmiita suuria valkoisia papuja
    100 g(1 ps) lehtikaalia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä