Lohikyljykset grillissä

Arvostele resepti
8 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Viipaloi kokonainen lohi meheviksi kyljyksiksi. Grillissä kyljykset kypsyvät muutamassa minuutissa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(1-1,5 kg) kirjolohi
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

TARJOILUUN

1 kplsitruuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.

    MääräAinesosa
    1 kpl(1-1,5 kg) kirjolohi
  2. 2

    Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille. Pese sitruuna ja leikkaa 8 lohkoksi.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa sitruunan kanssa.

Hyvästi hävikki: Poista kidukset ja käytä pää sekä pyrstö kalaliemen valmistukseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä