Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.
Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille. Pese sitruuna ja leikkaa 8 lohkoksi.
Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa sitruunan kanssa.
Hyvästi hävikki: Poista kidukset ja käytä pää sekä pyrstö kalaliemen valmistukseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
127
533
7,8 g
1,5 g
0,1 g
0,1 g
0,3 g
13,6 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli