Lohikyljykset grillissä | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohikyljykset grillissä
Play

Lohikyljykset grillissä

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Viipaloi kokonainen lohi meheviksi kyljyksiksi. Grillissä kyljykset kypsyvät muutamassa minuutissa.

Ainekset

1 kpl
(1-1,5 kg) kirjolohi
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

tarjoiluun

1 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.

1 kpl
(1-1,5 kg) kirjolohi
2

Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille. Pese sitruuna ja leikkaa 8 lohkoksi.

1 kpl
sitruuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa sitruunan kanssa.

Hyvästi hävikki: Poista kidukset ja käytä pää sekä pyrstö kalaliemen valmistukseen.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 9.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

533

127

7,8 g

1,5 g

0,1 g

0,1 g

0,3 g

13,6 g

0,9 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli