Sipsi-perunasalaatti
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perunalastut rouskuvat sourcream & onion -sipsien mukaisesti maustetun perunasalaatin pinnalla. Mehevä perunasalaatti sopii täydellisesti rentoon herkutteluun tai grilliruoan kaveriksi.
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sipulijauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 dl | perunalastuja |
- 1.
Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta vesi ja jäähdytä perunat.
- 2.
Lusikoi kermaviili ja ranskankerma isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna ruohosipuli ja lehtipersiljan lehdet. Lisää sipulit, persilja ja mausteet kulhoon. Sekoita kastikkeeksi.
- 3.
Kuori perunat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita perunat varovasti kastikkeen joukkoon. Murenna perunalastut pinnalle.
Sipsi-perunasalaatti
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Perunalastut rouskuvat sourcream & onion -sipsien mukaisesti maustetun perunasalaatin pinnalla. Mehevä perunasalaatti sopii täydellisesti rentoon herkutteluun tai grilliruoan kaveriksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
| 1/2 | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sipulijauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| 2 dl | perunalastuja |
Valmistus
- 1
Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta vesi ja jäähdytä perunat.
Määrä Ainesosa 1 kg perunoita (kiinteä lajike) - 2
Lusikoi kermaviili ja ranskankerma isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna ruohosipuli ja lehtipersiljan lehdet. Lisää sipulit, persilja ja mausteet kulhoon. Sekoita kastikkeeksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 ruukkua ruohosipulia 1/2 ruukkua lehtipersiljaa 1 tl sitruunanmehua 1 tl sipulijauhetta 3/4 tl suolaa 1/2 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuori perunat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita perunat varovasti kastikkeen joukkoon. Murenna perunalastut pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 dl perunalastuja
Vinkki: Lisää sipsit juuri ennen tarjoamista, jotta ne pysyvät rapeina.
Vinkki: Käytä salaattiin ruohosipulin sijaan 2–3 kevätsipulin vartta.
Ravintosisältö
221
Energiaa kcal
924
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,2 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
221
Energiaa kcal
924
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,2 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua ruohosipulia, ruukkua lehtipersiljaa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























