Herkulliset donitsit uunissa
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Makua taikinaan antavat vanilja, kardemumma ja raastettu sitruunankuori.
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 rkl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1 dl | kevytmaitoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| rypsiöljyä pellin voiteluun | |
| hienoa sokeria koristeluun | |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä.
- 2.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sitruunankuori, maito, öljy ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- 3.
Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen. Paista donitseja uunissa noin 15 minuuttia.
- 4.
Kääntele lämpimät donitsit sokerissa tai koristele jäähtyneenä haluamallasi kuorrutteella.
Herkulliset donitsit uunissa
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Makua taikinaan antavat vanilja, kardemumma ja raastettu sitruunankuori.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 rkl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1 dl | kevytmaitoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä pellin voiteluun | |
| hienoa sokeria koristeluun | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä pellin voiteluun - 2
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sitruunankuori, maito, öljy ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1/2 tl kardemummaa 1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna 1 dl kevytmaitoa 1/2 dl rypsiöljyä 1 kpl kananmuna - 3
Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen. Paista donitseja uunissa noin 15 minuuttia.
- 4
Kääntele lämpimät donitsit sokerissa tai koristele jäähtyneenä haluamallasi kuorrutteella.
Määrä Ainesosa hienoa sokeria koristeluun
Vinkki: Valmista donitseille tomusokerikuorrute sekoittamalla 4 dl tomusokeria ja 2−3 rkl vettä tai sitruunanmehua tahnaksi. Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen. Viimeistele halutessasi nonparelleilla tai koristerakeilla. Kuorrutteena voi käyttää myös sulatettua suklaata tai tehdä tomusokerikuorrutteen päälle suklaaraitoja.
Vinkki: Leivinjauheella kohotetut peltidonitsit ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä.
Ravintosisältö
136
Energiaa kcal
570
Energiaa kj
4,6 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
136
Energiaa kcal
570
Energiaa kj
4,6 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl sitruunankuorta raastettuna, rypsiöljyä pellin voiteluun, hienoa sokeria koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























