Donitsit uunissa | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Donitsit uunissa

Donitsit uunissa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Makua taikinaan antavat vanilja, kardemumma ja raastettu sitruunankuori. Leivinjauheella kohotetut peltidonitsit ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä.

Ainekset

3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kardemummaa
1/2 rkl
sitruunankuorta raastettuna
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
kananmuna

lisäksi

rypsiöljyä pellin voiteluun
hienoa sokeria koristeluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä.

rypsiöljyä pellin voiteluun
2

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sitruunankuori, maito, öljy ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kardemummaa
1/2 rkl
sitruunankuorta raastettuna
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
kananmuna
3

Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen. Paista donitseja uunissa noin 15 minuuttia.

4

Kääntele lämpimät donitsit sokerissa tai koristele jäähtyneenä haluamallasi kuorrutteella.

hienoa sokeria koristeluun

Vinkki: Valmista donitseille tomusokerikuorrute sekoittamalla 4 dl tomusokeria ja 2−3 rkl vettä tai sitruunanmehua tahnaksi. Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen. Viimeistele halutessasi nonparelleilla tai koristerakeilla. Kuorrutteena voi käyttää myös sulatettua suklaata tai tehdä tomusokerikuorrutteen päälle suklaaraitoja.

Vinkki: Perinteisten donitsien ohjeen ja lisää kuorrutusvinkkejä (sitruunainen salmiakkitoffeekuorrutus, suolakinuskikuorrutus ja kahden suklaan kuorrutus) löydät täältä!

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anne, S-Kokeilukeittiö
Julkaistu: 22.4.2020
Muokattu: 12.4.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

567

136

4,6 g

0,4 g

20,3 g

8,2 g

0,6 g

2,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl sitruunankuorta raastettuna,

rypsiöljyä pellin voiteluun,

hienoa sokeria koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli