Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tippaleivät
Play

Tippaleivät

timer-iconNoin tunti  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Tippaleipä on rapea uppopaistettu vappuherkku! Spagettimaiset kiemurat on helppo pursottaa tyhjällä ketsuppipullolla. Hunnuta tippaleivät tomusokerilla ja tarjoa siman kanssa.

Ainekset

3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
kevytmaitoa
3 - 3 1/4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
(1 tl sitruunankuoriraastetta)

paistamiseen

1 l
(noin) rypsiöljyä

pinnalle

2 rkl
tomusokeria

lisäksi

tyhjä ketsuppipullo tai pursotinpussi
teräspihdit
teräksinen rengasmuotti tai ananastölkki (ks. vinkki)
reikäkauha

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla paksua, mutta juoksevaa. Kaada taikina tyhjään, puhtaaseen ketsuppipulloon tai pursotinpussiin. Hyvä pursotusaukon halkaisija on noin 3 mm. Leikkaa pursotinpussin kärjestä pala pois. (Käytä halutessasi pursotinpussissa pientä pyöreää tyllaa).

3 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
kevytmaitoa
3 - 3 1/4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
(1 tl sitruunankuoriraastetta)
2

Laita rengasmuotti valurautapataan tai teräskattilaan. Kaada öljyä pataan sen verran, että öljyn pinta jää hieman muotin yläreunaa matalammalle tasolla. Kuumenna öljy 170−180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.)

1 l
(noin) rypsiöljyä
3

Pursota noin 2 ruokalusikallista taikinaa ristiin rastiin muotin sisään. Kun taikina on jähmettynyt muotoonsa, poista muotti varovasti. Siirrä muotti toiseen kohtaan pataa ja pursota uusi tippaleipä. Paista tippaleipiä noin 1,5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

4

Nosta kypsät tippaleivät reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.

2 rkl
tomusokeria

Vinkki: Tee tyhjästä pienestä ananastölkistä rengasmuotti. Irrota tölkistä purkinavaajalla kansi ja pohja. Poista paperinen etiketti. Pese ja kuivaa rengas huolellisesti.

Vinkki: Saat tippaleivistä maidottomia, kun valmistat ne simaan tai sitruunalimonadiin. Käytä tällöin taikinaan vain 1 rkl sokeria.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindstrom
Julkaistu: 12.4.2021
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

78

328

1,3 g

0,4 g

13,1 g

3,5 g

0,4 g

3,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 tl sitruunankuoriraastetta),

1 l (noin) rypsiöljyä,

tyhjä ketsuppipullo tai pursotinpussi,

teräspihdit,

teräksinen rengasmuotti tai ananastölkki (ks, vinkki),

reikäkauha.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli