Helpot sitruunaiset rahkamunkit

arvosana4/5

(11)arviota
15 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Leivo munkit ilman vaivaamista ja kohotusta! Sitruunarahkalla mehevöitetyt ja maustetut pikamunkit nostatetaan leivinjauheella, joten taikina valmistuu tavallista hiivataikinaa nopeammin.

Ainekset

MääräAinesosa
50 gvoita tai leivontamargariinia
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
200 g(1 prk) sitruunarahkaa
1 kplkananmuna

Paistamiseen

1 lrypsiöljyä

Pinnalle

hienoa sokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva, rahka ja muna jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaapaise taikinaa lusikalla ja pyörittele jauhotetuin käsin 15 pientä palloa.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai leivontamargariinia
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlkardemummaa
    1/4 tlsuolaa
    200 g(1 prk) sitruunarahkaa
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170–180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.) Paista kerrallaan noin 5 munkkia 1 ½–2 minuuttia per puoli, kunnes munkit ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla padasta talouspaperin päälle valumaan.

    MääräAinesosa
    1 lrypsiöljyä
  3. 3

    Pyöritä lämpimät munkit sokerissa. Pikamunkit ovat parhaimmillaan tuoreina.

    MääräAinesosa
    hienoa sokeria

Vinkki: Voit käyttää taikinaan myös vaniljarahkaa, jonka maustat teelusikallisella sitruunankuorta.

Vinkki: Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla. Jos öljy kuumenee liikaa ja alkaa savuta, siirrä kattila pois liedeltä. Jos rasva leimahtaa, tukahduta se kattilan kannella. Älä koskaan käytä vettä rasvapalon sammuttamiseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l rypsiöljyä, hienoa sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
4.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä