Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot sitruunaiset rahkamunkit

Helpot sitruunaiset rahkamunkit

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Leivo munkit ilman vaivaamista ja kohotusta! Sitruunarahkalla mehevöitetyt ja maustetut pikamunkit nostatetaan leivinjauheella, joten taikina valmistuu tavallista hiivataikinaa nopeammin.

Ruokavaliot

Ainekset

50 g
voita tai leivontamargariinia
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa
1 kpl
kananmuna

Paistamiseen

1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

hienoa sokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva, rahka ja muna jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaapaise taikinaa lusikalla ja pyörittele jauhotetuin käsin 15 pientä palloa.

50 g
voita tai leivontamargariinia
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa
1 kpl
kananmuna
2

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170–180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.) Paista kerrallaan noin 5 munkkia 1 ½–2 minuuttia per puoli, kunnes munkit ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla padasta talouspaperin päälle valumaan.

1 l
rypsiöljyä
3

Pyöritä lämpimät munkit sokerissa. Pikamunkit ovat parhaimmillaan tuoreina.

hienoa sokeria

Vinkki: Voit käyttää taikinaan myös vaniljarahkaa, jonka maustat teelusikallisella sitruunankuorta.

Vinkki: Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla. Jos öljy kuumenee liikaa ja alkaa savuta, siirrä kattila pois liedeltä. Jos rasva leimahtaa, tukahduta se kattilan kannella. Älä koskaan käytä vettä rasvapalon sammuttamiseen.

Miltä maistui?(4 arviota)

Lisää aiheesta

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.4.2022
Muokattu: 4.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

106

445

4,3 g

2,3 g

12,9 g

4,8 g

0,5 g

3,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l rypsiöljyä,

hienoa sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli