Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hampurilaiset herkullisilla täytteillä

Herkuttele itse tehdyillä hampurilaisilla! Täytä hamppari makusi mukaan: pihvillä, kasviksilla, kastikkeilla… Katso ideat ja reseptit hampurilaisten valmistukseen ja järjestä burgeri-ilta erilaisilla täytevaihtoehdoilla.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.8.2019
|
Muokattu: 9.2.2024

Hampurilaiset perinteiseen makuun

Perinteisten hampurilaisten ystävä sujauttaa hampurilaissämpylän väliin mehevän naudanlihapihvin ja paistaa makunsa mukaan mediumiksi tai läpikypsäksi. Jos syöjiä on paljon, hampparit valmistuvat helposti uunissa isommalle porukalle myös pellillä paistellen.

Kanahampurilaiset

Broilerin jauhelihasta on helppo tehdä mehukkaita pihvejä, kun muistat maustaa miedonmakuisen lihan reippaasti esimerkiksi punaisella pestolla. Hampurilaiskastikkeet ja majoneesit tuovat kanahampurilaisiin lisämehevyyttä.

Kasvishampurilaiset

Kasvishampurilaisten täytteissä vain mielikuvitus on rajana! Täytä kasvisburgeri halloumilla ja munakoisolla tai muotoile pihvit itse kidneypavuista. Kasvispihvien pariksi sopivat erityisen hyvin tuoreet kasvikset, kuten rapea salaatti ja tuore tomaatti.

Kalahampurilaiset

Maistuva, luonnostaan rasvainen lohi sopii hampurilaisissa erinomaisesti etenkin hapanjuurisämpylöiden väliin. Lohen makua ei kannata peittää liiallisella täytekimaralla, vaan sen pariksi sopivat jogurttiset kastikkeet ja rapeat kasvikset.

Sloppy joet

Amerikkalainen hampurilaisherkku sloppy joe sopii myös suomalaiseen makuun, sillä se sisältää jauhelihakastiketta. Tiesitkö, että sloppy joe onnistuu upeasti myös kasvisversiona nyhtökaurasta?

Pekoniset herkkuhampurilaiset

Pekoni ja hampurilainen, mikä pari! Klassinen makuyhdistelmä hurmaa näissä herkkuresepteissä hampurilaisten ystävän. Sujauta sämpylän sisään myös brie-juustoa tai kokeile kokeile pekonihampparia texmex-tyylillä papupihvin kanssa.

Katso kaikki hampurilaisreseptit