Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hampurilaiset

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Paras hampurilainen on helppo ja nopea. Mausta muhkeat, mehevät hampurilaispihvit simppelisti suolalla ja pippurilla ja paista toivottuun kypsyyteen. Naudan jauhelihasta tehdyn pihvin voit jättää puolikypsäksi mediumiksi tai paistaa läpikypsäksi.

Ainekset

Hampurilaispihvit

700 g
naudanjauhelihaa (17 %)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
maustepippuria

Lisäksi

2 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
100 g
(8 viipaletta) cheddarjuustoa
1 kpl
(ruukku) jäävuorisalaattia
4 kpl
hampurilaissämpylää
1 dl
(chili)majoneesia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri. Anna tekeytyä 10 minuuttia ja sekoita massa uudestaan. Jaa jauheliha 4 osaan ja taputtele muhkeiksi, halkaisijaltaan noin 12 cm:n kokoisiksi pihveiksi.

700 g
naudanjauhelihaa (17 %)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
maustepippuria
2

Grillaa tai paista pihvejä, kunnes pinta on saanut kunnolla väriä. Käännä ja grillaa tai paista toinen puoli samoin. Naudanlihan voi jättää sisältä punertavaksi, mutta jos haluat pihvit läpikypsiksi, niin anna niiden kypsyä miedommalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

3

Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Irrota salaatin lehdet. Viipaloi juusto tarvittaessa.

2 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
1 kpl
(ruukku) jäävuorisalaattia
100 g
(8 viipaletta) cheddarjuustoa
4

Grillaa sämpylöiden leikkauspintoihin nopeasti väriä. Sipaise sämpylöiden leikkauspinnoille majoneesia ja täytä sämpylät pihveillä, juustolla, salaatilla, tomaatilla ja sipulirenkailla. Tarjoa heti.

4 kpl
hampurilaissämpylää
1 dl
(chili)majoneesia
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.12.2004
|
Muokattu: 10.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

693

2900

51,8 g

19,5 g

13,5 g

2,8 g

1,8 g

42,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli