Hampurilaiset

arvosana5/5

(1)arvio
4 Kappaletta

30 min

Paras hampurilainen on helppo ja nopea. Mausta mehevät hampurilaispihvit simppelisti suolalla ja pippurilla. Täytä kasviksilla, cheddarjuustolla ja majoneesilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Hampurilaispihvit

700 gnaudanjauhelihaa (17 %)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmaustepippuria

Lisäksi

2 kpltomaattia
1 kplpunasipuli
100 g(8 viipaletta) cheddarjuustoa
1 kpl(ruukku) jäävuorisalaattia
4 kplhampurilaissämpylää
1 dl(chili)majoneesia

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri. Anna tekeytyä 10 minuuttia ja sekoita massa uudestaan. Jaa jauheliha 4 osaan ja taputtele muhkeiksi, halkaisijaltaan noin 12 cm:n kokoisiksi pihveiksi.

    MääräAinesosa
    700 gnaudanjauhelihaa (17 %)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmaustepippuria
  2. 2

    Grillaa tai paista pihvejä, kunnes pinta on saanut kunnolla väriä. Käännä ja grillaa tai paista toinen puoli samoin. Naudanlihan voi jättää sisältä punertavaksi, mutta jos haluat pihvit läpikypsiksi, niin anna niiden kypsyä miedommalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  3. 3

    Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Irrota salaatin lehdet. Viipaloi juusto tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    1 kplpunasipuli
    1 kpl(ruukku) jäävuorisalaattia
    100 g(8 viipaletta) cheddarjuustoa
  4. 4

    Grillaa sämpylöiden leikkauspintoihin nopeasti väriä. Sipaise sämpylöiden leikkauspinnoille majoneesia ja täytä sämpylät pihveillä, juustolla, salaatilla, tomaatilla ja sipulirenkailla. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    4 kplhampurilaissämpylää
    1 dl(chili)majoneesia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 17.11.2025

Samankaltaisia reseptejä