Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-lihapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
9 Palaa
Fork and knife
9 Palaa
Peltilihapiirakka on retroherkku, johon ei koskaan kyllästy. Mausta piirakka texmex-tyyliin ja nauti esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
250 g
Margariinia tai voita
200 g
(1 prk) maitorahkaa

Täyte

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
suolaa
28 g
(1 ps) tacomausteseosta
100 g
(2 dl) sipulikuutioita (pakaste)
230 g
(1 prk) tacokastiketta (medium)

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kulhossa suola jauhoihin ja nypi joukkoon pehmeä rasva, kunnes seos on pientä murua. Sekoita joukkoon rahka. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi leivinpaperin päällä ja paketoi. Siirrä jääkaappiin.

250 g
Margariinia tai voita
4 dl
vehnäjauhoja
200 g
(1 prk) maitorahkaa
2

Valmista täyte. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon suola ja tacomausteseos ja sipulikuutiot. Sekoita joukkoon tacokastike ja hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä täyte kylmäksi.

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
100 g
(2 dl) sipulikuutioita (pakaste)
28 g
(1 ps) tacomausteseosta
230 g
(1 prk) tacokastiketta (medium)
3

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt leivinpaperiarkkien päällä suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi (n. 20 x 30 cm). Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy leivinpaperin avulla siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Poista leivinpaperi varoen. Taita taikinan reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.3.2013
|
Muokattu: 25.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

407

1704

29,2 g

8,9 g

20,1 g

3,8 g

1,8 g

15,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl suolaa,

0,5 tl suolaa,

28 g (1 ps) tacomausteseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli