Texmex-lihapiirakka

arvosana3/5

(5)arviota
9 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Peltilihapiirakka on retroherkku, johon ei koskaan kyllästy. Mausta piirakka texmex-tyyliin ja nauti esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
250 gmargariinia tai voita
200 g(1 prk) maitorahkaa

Täyte

400 gjauhelihaa
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
28 g(1 ps) tacomausteseosta
100 g(2 dl) sipulikuutioita (pakaste)
230 g(1 prk) tacokastiketta (medium)

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita kulhossa suola jauhoihin ja nypi joukkoon pehmeä rasva, kunnes seos on pientä murua. Sekoita joukkoon rahka. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi leivinpaperin päällä ja paketoi. Siirrä jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    250 gmargariinia tai voita
    4 dlvehnäjauhoja
    200 g(1 prk) maitorahkaa
  2. 2

    Valmista täyte. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon suola, tacomausteseos ja sipulikuutiot. Sekoita joukkoon tacokastike ja hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä täyte kylmäksi.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 rklöljyä
    100 g(2 dl) sipulikuutioita (pakaste)
    28 g(1 ps) tacomausteseosta
    230 g(1 prk) tacokastiketta (medium)
  3. 3

    Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt leivinpaperiarkkien päällä suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi (n. 20 x 30 cm). Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy leivinpaperin avulla siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Poista leivinpaperi varoen. Taita taikinan reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, 0.5 tl suolaa, 28 g (1 ps) tacomausteseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä