Texmex-lihapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Peltilihapiirakka on retroherkku, johon ei koskaan kyllästy. Mausta piirakka texmex-tyyliin ja nauti esimerkiksi raikkaan salaatin kera.
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | margariinia tai voita |
| 200 g | (1 prk) maitorahkaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 28 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 100 g | (2 dl) sipulikuutioita (pakaste) |
| 230 g | (1 prk) tacokastiketta (medium) |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sekoita kulhossa suola jauhoihin ja nypi joukkoon pehmeä rasva, kunnes seos on pientä murua. Sekoita joukkoon rahka. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi leivinpaperin päällä ja paketoi. Siirrä jääkaappiin.
- 2.
Valmista täyte. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon suola, tacomausteseos ja sipulikuutiot. Sekoita joukkoon tacokastike ja hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä täyte kylmäksi.
- 3.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt leivinpaperiarkkien päällä suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi (n. 20 x 30 cm). Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy leivinpaperin avulla siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Poista leivinpaperi varoen. Taita taikinan reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Texmex-lihapiirakka
arvosana3/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Peltilihapiirakka on retroherkku, johon ei koskaan kyllästy. Mausta piirakka texmex-tyyliin ja nauti esimerkiksi raikkaan salaatin kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | margariinia tai voita |
| 200 g | (1 prk) maitorahkaa |
Täyte | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 28 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 100 g | (2 dl) sipulikuutioita (pakaste) |
| 230 g | (1 prk) tacokastiketta (medium) |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita kulhossa suola jauhoihin ja nypi joukkoon pehmeä rasva, kunnes seos on pientä murua. Sekoita joukkoon rahka. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi leivinpaperin päällä ja paketoi. Siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 250 g margariinia tai voita 4 dl vehnäjauhoja 200 g (1 prk) maitorahkaa - 2
Valmista täyte. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon suola, tacomausteseos ja sipulikuutiot. Sekoita joukkoon tacokastike ja hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä täyte kylmäksi.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 rkl öljyä 100 g (2 dl) sipulikuutioita (pakaste) 28 g (1 ps) tacomausteseosta 230 g (1 prk) tacokastiketta (medium) - 3
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt leivinpaperiarkkien päällä suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi (n. 20 x 30 cm). Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy leivinpaperin avulla siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Poista leivinpaperi varoen. Taita taikinan reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Ravintosisältö
408
Energiaa kcal
1706
Energiaa kj
29,2 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,1 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
15,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
408
Energiaa kcal
1706
Energiaa kj
29,2 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,1 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
15,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, 0.5 tl suolaa, 28 g (1 ps) tacomausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























