Murea possupata uunissa

arvosana5/5

(4)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Possupata uunissa hautuu itsekseen mureaksi. Kastikkeen herkullisen maun salaisuus on tummassa oluessa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporsaan kassleria
3 kplsipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
3 kplporkkanaa
2 rklrypsiöljyä
4 rklvehnäjauhoja
1 rkldijoninsinappia
1 rklfariinisokeria
1 kplliha-annosfondi
1/2 dlkiehuvaa vettä
5 dlvahvaa tummaa olutta
2 kpllaakerinlehteä
2 tltimjamia
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuutioi liha. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.

    MääräAinesosa
    1 kgporsaan kassleria
    3 kplsipulia
    3 kplvalkosipulinkynttä
    3 kplporkkanaa
  2. 2

    Ruskista lihojen pinnat öljyssä kuumalla pannulla muutamassa erässä ja siirrä pataan (vetoisuus 3 litraa).

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Kuullota sipuleita pannulla noin 10 minuuttia. Lisää valkosipuli pannulle paistamisen loppuvaiheessa.

  4. 4

    Siirrä sipulit ja porkkanat pataan. Sekoita padassa olevien ainesten joukkoon jauhot, sinappi ja sokeri. Liuota fondi kiehuvaan veteen. Lisää fondiliemi, olut ja mausteet pataan.

    MääräAinesosa
    4 rklvehnäjauhoja
    1 rkldijoninsinappia
    1 rklfariinisokeria
    1 kplliha-annosfondi
    1/2 dlkiehuvaa vettä
    5 dlvahvaa tummaa olutta
    2 kpllaakerinlehteä
    2 tltimjamia
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Hauduta 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Tarjoa lihapata peruna- tai juuresmuusin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl kiehuvaa vettä, 2 kpl laakerinlehteä, 2 tl timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
15.10.2025
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä