Murea possupata uunissa
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Possupata uunissa hautuu itsekseen mureaksi. Kastikkeen herkullisen maun salaisuus on tummassa oluessa.
| 1 kg | porsaan kassleria |
| 3 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
| 5 dl | vahvaa tummaa olutta |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Kuutioi liha. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.
- 2.
Ruskista lihojen pinnat öljyssä kuumalla pannulla muutamassa erässä ja siirrä pataan (vetoisuus 3 litraa).
- 3.
Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Kuullota sipuleita pannulla noin 10 minuuttia. Lisää valkosipuli pannulle paistamisen loppuvaiheessa.
- 4.
Siirrä sipulit ja porkkanat pataan. Sekoita padassa olevien ainesten joukkoon jauhot, sinappi ja sokeri. Liuota fondi kiehuvaan veteen. Lisää fondiliemi, olut ja mausteet pataan.
- 5.
Hauduta 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Murea possupata uunissa
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Possupata uunissa hautuu itsekseen mureaksi. Kastikkeen herkullisen maun salaisuus on tummassa oluessa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan kassleria |
| 3 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
| 5 dl | vahvaa tummaa olutta |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 2 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuutioi liha. Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.
Määrä Ainesosa 1 kg porsaan kassleria 3 kpl sipulia 3 kpl valkosipulinkynttä 3 kpl porkkanaa - 2
Ruskista lihojen pinnat öljyssä kuumalla pannulla muutamassa erässä ja siirrä pataan (vetoisuus 3 litraa).
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Kuullota sipuleita pannulla noin 10 minuuttia. Lisää valkosipuli pannulle paistamisen loppuvaiheessa.
- 4
Siirrä sipulit ja porkkanat pataan. Sekoita padassa olevien ainesten joukkoon jauhot, sinappi ja sokeri. Liuota fondi kiehuvaan veteen. Lisää fondiliemi, olut ja mausteet pataan.
Määrä Ainesosa 4 rkl vehnäjauhoja 1 rkl dijoninsinappia 1 rkl fariinisokeria 1 kpl liha-annosfondi 1/2 dl kiehuvaa vettä 5 dl vahvaa tummaa olutta 2 kpl laakerinlehteä 2 tl timjamia 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Hauduta 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Tarjoa lihapata peruna- tai juuresmuusin kanssa.
Ravintosisältö
491
Energiaa kcal
2057
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,7 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
491
Energiaa kcal
2057
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,7 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl kiehuvaa vettä, 2 kpl laakerinlehteä, 2 tl timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























