Helppo kana-riisivuoka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo kana-riisivuoka valmistuu näppärästi broilerisuikaleista ja valmiista juustokastikkeesta. Kesäkurpitsaa ja ananasta sisältävä kanavuoka maistuu kaikille.
| 300 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita (pehmeän pippurinen) |
| 3 dl | täysjyväriisiä |
| 140 g | (1 prk, 227/140 g) pieniä ananaspaloja mehussa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | pieni purjo |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija cheddar) |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| (1 dl juustoraastetta) | |
| (basilikaa) | |
- 1.
Ota fileesuikaleet huoneenlämpöön. Mittaa öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l) raaka riisi, ananaspalat mehuineen, ruokakerma ja sitruunanmehu.
- 2.
Huuhtele ja hienonna purjo. Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
- 3.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää kanasuikaleet ja paista 3–4 minuuttia sekoitellen. Lisää purjo ja kesäkurpitsa, kääntele kunnes ne pehmenevät. Sekoita juustokastike joukkoon ja siirrä seos uunivuokaan.
- 4.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa. Liota fondi veteen. Sekoita liemi kana-riisiseokseen.
- 5.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun vuoka on ollut uunissa 50 minuuttia, voit lisätä sen pinnalle juustoraastetta. Anna vuoan tekeytyä ennen tarjoilua. Koristele annokset halutessasi basilikalla.
Helppo kana-riisivuoka
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Helppo kana-riisivuoka valmistuu näppärästi broilerisuikaleista ja valmiista juustokastikkeesta. Kesäkurpitsaa ja ananasta sisältävä kanavuoka maistuu kaikille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita (pehmeän pippurinen) |
| 3 dl | täysjyväriisiä |
| 140 g | (1 prk, 227/140 g) pieniä ananaspaloja mehussa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | pieni purjo |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija cheddar) |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| (1 dl juustoraastetta) | |
| (basilikaa) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota fileesuikaleet huoneenlämpöön. Mittaa öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l) raaka riisi, ananaspalat mehuineen, ruokakerma ja sitruunanmehu.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kanan fileesuikaleita (pehmeän pippurinen) 1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun 3 dl täysjyväriisiä 140 g (1 prk, 227/140 g) pieniä ananaspaloja mehussa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % 2 rkl sitruunanmehua - 2
Huuhtele ja hienonna purjo. Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni purjo 1 kpl pieni kesäkurpitsa - 3
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää kanasuikaleet ja paista 3–4 minuuttia sekoitellen. Lisää purjo ja kesäkurpitsa, kääntele kunnes ne pehmenevät. Sekoita juustokastike joukkoon ja siirrä seos uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 250 g (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija cheddar) - 4
Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa. Liota fondi veteen. Sekoita liemi kana-riisiseokseen.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 1 kpl kana-annosfondi - 5
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun vuoka on ollut uunissa 50 minuuttia, voit lisätä sen pinnalle juustoraastetta. Anna vuoan tekeytyä ennen tarjoilua. Koristele annokset halutessasi basilikalla.
Määrä Ainesosa (1 dl juustoraastetta) (basilikaa)
Vinkki: Voit korvata purjon nipulla (100 g) kevätsipulia.
Ravintosisältö
800
Energiaa kcal
3350
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
800
Energiaa kcal
3350
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 dl juustoraastetta), (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























