Karjalanpaisti | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteinen karjalanpaisti on todella helppo tehdä. Lado lihat, kasvikset ja mausteet pataan, lisää vesi ja hauduta pari tuntia uunissa. Mitä pidempään maltat hauduttaa, sitä mureampi lopputulos.

Ainekset

700 g
(1 pkt) karjalanpaistilihaa
2 kpl
Sipulia
1 kpl
Porkkana
2 kpl
Laakerinlehteä
6 kpl
Maustepippuria
1 - 2 tl
Suolaa
1 l
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

700 g
(1 pkt) karjalanpaistilihaa
2

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi porkkana.

2 kpl
Sipulia
1 kpl
Porkkana
3

Lado lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain pataan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

6 kpl
Maustepippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
1 l
vettä
1 - 2 tl
Suolaa
4

Kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa ilman kantta puoli tuntia. Peitä pata sitten kannella ja laske lämpötila 150 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.3.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

586

140

3,3 g

1,3 g

1,2 g

0,8 g

0,7 g

25,7 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Laakerinlehteä,

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli