Karjalanpaisti

arvosana4/5

(74)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen karjalanpaisti on helppo tehdä. Hauduta lihapataa pari tuntia uunissa – mitä pidempään maltat hauduttaa, sitä mureampi on lopputulos.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kg(2 pkt) karjalanpaistilihaa
2 rklrypsiöljyä
2 kplsipulia
5 kplporkkanaa
2 kpllaakerinlehteä
1 rklmaustepippureita
1 rklsuolaa
1 lvettä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kg(2 pkt) karjalanpaistilihaa
  2. 2

    Ruskista lihat öljytilkassa kahdessa erässä pannulla.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kuori ja lohko sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    5 kplporkkanaa
  4. 4

    Lisää lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain pataan. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat peittyvät.

    MääräAinesosa
    2 kpllaakerinlehteä
    1 rklmaustepippureita
    1 rklsuolaa
    1 lvettä
  5. 5

    Peitä pata kannella ja kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpötila 200 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia. Sekoita pataa muutaman kerran haudutuksen aikana, ja tarkista lihan mureus.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.8.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä