Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi porkkana.
Lado lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain pataan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa ilman kantta puoli tuntia. Peitä pata sitten kannella ja laske lämpötila 150 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
586
140
3,3 g
1,3 g
1,2 g
0,8 g
0,7 g
25,7 g
2,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Laakerinlehteä,
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli