Karjalanpaisti
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen karjalanpaisti on helppo tehdä. Hauduta lihapataa pari tuntia uunissa – mitä pidempään maltat hauduttaa, sitä mureampi on lopputulos.
| 1 1/5 kg | (2 pkt) karjalanpaistilihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 5 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 rkl | maustepippureita |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 l | vettä |
- 1.
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- 2.
Ruskista lihat öljytilkassa kahdessa erässä pannulla.
- 3.
Kuori ja lohko sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.
- 4.
Lisää lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain pataan. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat peittyvät.
- 5.
Peitä pata kannella ja kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpötila 200 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia. Sekoita pataa muutaman kerran haudutuksen aikana, ja tarkista lihan mureus.
Karjalanpaisti
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Perinteinen karjalanpaisti on helppo tehdä. Hauduta lihapataa pari tuntia uunissa – mitä pidempään maltat hauduttaa, sitä mureampi on lopputulos.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | (2 pkt) karjalanpaistilihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 5 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 rkl | maustepippureita |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 l | vettä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg (2 pkt) karjalanpaistilihaa - 2
Ruskista lihat öljytilkassa kahdessa erässä pannulla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Kuori ja lohko sipulit. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 5 kpl porkkanaa - 4
Lisää lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain pataan. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat peittyvät.
Määrä Ainesosa 2 kpl laakerinlehteä 1 rkl maustepippureita 1 rkl suolaa 1 l vettä - 5
Peitä pata kannella ja kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpötila 200 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia. Sekoita pataa muutaman kerran haudutuksen aikana, ja tarkista lihan mureus.
Ravintosisältö
172
Energiaa kcal
718
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
26,4 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
172
Energiaa kcal
718
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
26,4 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























