Sitruunaiset kirjolohiburgerit - Yhteishyvä

Sitruunaiset kirjolohiburgerit

Annokset
4
Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.
Jaa Somessa

Ainekset

400 - 500 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Sitruunapippuria
1 tl
Suolaa
2 rkl
Rypsiöljyä

LISÄKSI

1 kpl
Punasipuli
2 rkl
Sitruunamehua
4 kpl
Hampurilaissämpylää
2 dl
Babypinaattia

KASTIKE

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 rkl
Sinappia
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/4 tl
¼ tl suolaa

Näin teet

1

Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puserra sitruunamehua päälle ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.

1 kpl
Punasipuli
2 rkl
Sitruunamehua
2

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 rkl
Sinappia
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/4 tl
¼ tl suolaa
3

Poista fileestä ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi nahattomiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan, kääntele ne korppujauhoissa ja paista 2 minuuttia öljyssä molemmin puolin.

400 - 500 g
Kirjolohifileetä
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Sitruunapippuria
2 rkl
Rypsiöljyä
4

Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaatinlehtiä, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastike ja kansi.

4 kpl
Hampurilaissämpylää
2 dl
Babypinaattia
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 8.7.2018
Muokattu: 14.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g92 g
Proteiinia7 g28 g
Rasvaa14 g55 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj1044 4175
Energiaa kcal249 997

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 400 - 500 g Kirjolohifileetä

  • 1 tl Sitruunapippuria

  • 1 tl Suolaa

  • 2 dl Babypinaattia

  • 1 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 0,25 tl ¼ tl suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g92 g
Proteiinia7 g28 g
Rasvaa14 g55 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj1044 4175
Energiaa kcal249 997

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 400 - 500 g Kirjolohifileetä

  • 1 tl Sitruunapippuria

  • 1 tl Suolaa

  • 2 dl Babypinaattia

  • 1 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 0,25 tl ¼ tl suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.