Sitruunaiset kirjolohiburgerit

Nappaa talteen!
Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.
| 400 - 500 g | kirjolohifileetä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 2 dl | babypinaattia |
| Kastike | |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1/4 tl | ¼ tl suolaa |
- 1.
Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puserra sitruunamehua päälle ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 3.
Poista fileestä ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi nahattomiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan, kääntele ne korppujauhoissa ja paista 2 minuuttia öljyssä molemmin puolin.
- 4.
Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaatinlehtiä, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastike ja kansi.
Sitruunaiset kirjolohiburgerit
Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 - 500 g | kirjolohifileetä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 2 dl | babypinaattia |
Kastike | |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1/4 tl | ¼ tl suolaa |
Valmistus
- 1
Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puserra sitruunamehua päälle ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 rkl sitruunamehua - 2
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 dl turkkilaista jogurttia 1 rkl sinappia 1 tl raastettua sitruunankuorta 1/4 tl ¼ tl suolaa - 3
Poista fileestä ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi nahattomiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan, kääntele ne korppujauhoissa ja paista 2 minuuttia öljyssä molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 400 - 500 g kirjolohifileetä 1 kpl kananmuna 1 dl korppujauhoja 1 tl suolaa 1 tl sitruunapippuria 2 rkl rypsiöljyä - 4
Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaatinlehtiä, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastike ja kansi.
Määrä Ainesosa 4 kpl hampurilaissämpylää 2 dl babypinaattia
Ravintosisältö
252
Energiaa kcal
1056
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
252
Energiaa kcal
1056
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 - 500 g Kirjolohifileetä, 1 tl Sitruunapippuria, 1 tl Suolaa, 2 dl Babypinaattia, 1 tl Raastettua sitruunankuorta, 0,25 tl ¼ tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























