Sitruunaiset kirjolohiburgerit
30 min

Nappaa talteen!
Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.
| 400 g | kirjolohifileetä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 2 dl | babypinaattia |
| Kastike | |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Mausta sitruunamehulla ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 3.
Poista fileestä nahka ja ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan ja kääntele ne korppujauhoissa.
- 4.
Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaattia, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastiketta ja kansi.
- 5.
Kuumenna oljy pannulla ja paista kalapaloja noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Sitruunaiset kirjolohiburgerit
Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kirjolohifileetä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 2 dl | babypinaattia |
Kastike | |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Mausta sitruunamehulla ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 rkl sitruunamehua - 2
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 dl turkkilaista jogurttia 1 rkl sinappia 1 tl sitruunankuorta raastettuna 1/4 tl suolaa - 3
Poista fileestä nahka ja ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan ja kääntele ne korppujauhoissa.
Määrä Ainesosa 400 g kirjolohifileetä 1 kpl kananmuna 1 dl korppujauhoja 1 tl suolaa 1 tl sitruunapippuria - 4
Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaattia, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastiketta ja kansi.
Määrä Ainesosa 4 kpl hampurilaissämpylää 2 dl babypinaattia - 5
Kuumenna oljy pannulla ja paista kalapaloja noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
409
Energiaa kcal
1714
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
24,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
409
Energiaa kcal
1714
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
24,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sitruunankuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























