Sitruunaiset kirjolohiburgerit

Rapeapintaiseksi leivitetty kirjolohi on herkkua hampurilaissämpylän välissä. Pinaatti, punasipuli ja jogurttikastike viimeistelevät täydellisen kalaburgerin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 - 500 gkirjolohifileetä
1 kplkananmuna
1 dlkorppujauhoja
1 tlsitruunapippuria
1 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

1 kplpunasipuli
2 rklsitruunamehua
4 kplhampurilaissämpylää
2 dlbabypinaattia

Kastike

2 dlturkkilaista jogurttia
1 rklsinappia
1 tlraastettua sitruunankuorta
1/4 tl¼ tl suolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puserra sitruunamehua päälle ja anna sipulin pehmentyä puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 rklsitruunamehua
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    2 dlturkkilaista jogurttia
    1 rklsinappia
    1 tlraastettua sitruunankuorta
    1/4 tl¼ tl suolaa
  3. 3

    Poista fileestä ruodot tarvittaessa ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi nahattomiksi paloiksi. Riko kananmuna lautaselle. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mausteet. Kasta kalapalat kananmunaan, kääntele ne korppujauhoissa ja paista 2 minuuttia öljyssä molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    400 - 500 gkirjolohifileetä
    1 kplkananmuna
    1 dlkorppujauhoja
    1 tlsuolaa
    1 tlsitruunapippuria
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Lämmitä halkaistut sämpylät. Lado sämpylöille pinaatinlehtiä, kalaa ja sipulia. Lisää päälle kastike ja kansi.

    MääräAinesosa
    4 kplhampurilaissämpylää
    2 dlbabypinaattia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 - 500 g Kirjolohifileetä, 1 tl Sitruunapippuria, 1 tl Suolaa, 2 dl Babypinaattia, 1 tl Raastettua sitruunankuorta, 0,25 tl ¼ tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä