Laita jauheliha kulhoon. Riko joukkoon muna, lisää pesto, perunajauho, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile neljäksi pihviksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jälkikypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia pihvin koosta riippuen. Valmistele sillä aikaa muut täytteet.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Jos haluat kastikkeesta tulisemman, lisää chilikastiketta.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori ja suikaloi sipuli. Irrota salaatinlehdet ja korianterin lehdet. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne pannulla leikkauspinta alaspäin.
Lusikoi kastiketta sämpylöiden pohjalle, lisää salaatinlehtiä ja pihvit. Levitä pihville hieman ketsuppia. Lado päälle sipulia, jalapenoja ja tomaattia. Lisää täytteeksi vielä korianterinlehtiä. Voitele myös sämpylän kansi kastikkeella ja aseta täytteiden päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
541
2266
36,8 g
4,5 g
24,8 g
13,8 g
2,8 g
25,5 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl perunajauhoa,
0,75 dl jalapenoja (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli