Leikkaa sellerinvarret ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota varsiselleriä, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla 1 minuutti. Lisää paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita ketsuppi, vesi, tomaattipyree, etikka ja soija kasvisten joukkoon ja anna kiehua 5–8 minuuttia.
Kun kastike on kiehunut kasaan, lisää nyhtökaura ja mausta Tabascolla ja paprikajauheella. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun lämmität sämpylät.
Kuumenna öljy toisella pannulla. Paahda halkaistut sämpylät kullanruskeiksi leikkauspinta alaspäin. Levitä sämpylöiden väliin reilu kerros kastiketta, viipaloitua sipulia ja paprikaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1002
239
11,8 g
1,3 g
24,5 g
13,3 g
5,8 g
4,5 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku:tomato, smoked paprika & leaf parsley)),
1 dl Vettä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Tabasco-kastiketta,
1 tl Paprikajauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli