Sloppy Joe nyhtökaurasta
30 min

Nappaa talteen!
Amerikkainen hampurilaisklassikko Sloppy Joe tehdään yleensä jauhelihasta. Nyhtökaurasta saa herkullisen lihattoman version ja se valmistuu vikkelämmin.
| 2 kpl | varisellerin vartta |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | tabasco-kastiketta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | vihreä paprika |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
- 1.
Leikkaa sellerinvarret ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- 2.
Kuullota varsiselleriä, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita ketsuppi, vesi, tomaattipyree, etikka ja soija kasvisten joukkoon ja anna kiehua 5–8 minuuttia.
- 3.
Kun kastike on kiehunut kasaan, lisää nyhtökaura ja mausta tabascolla ja paprikajauheella. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun lämmität sämpylät.
- 4.
Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhtele ja viipaloi paprika. Kuumenna öljy toisella pannulla. Paahda halkaistut sämpylät kullanruskeiksi leikkauspinta alaspäin. Levitä sämpylöiden väliin reilu kerros kastiketta sekä sipulia ja paprikaa.
Sloppy Joe nyhtökaurasta
Amerikkainen hampurilaisklassikko Sloppy Joe tehdään yleensä jauhelihasta. Nyhtökaurasta saa herkullisen lihattoman version ja se valmistuu vikkelämmin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | varisellerin vartta |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | tabasco-kastiketta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
Lisäksi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | vihreä paprika |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
Valmistus
- 1
Leikkaa sellerinvarret ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Määrä Ainesosa 2 kpl varisellerin vartta 1 kpl paprika 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuullota varsiselleriä, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita ketsuppi, vesi, tomaattipyree, etikka ja soija kasvisten joukkoon ja anna kiehua 5–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 dl ketsuppia 1 dl vettä 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl punaviinietikkaa 1 rkl soijakastiketta - 3
Kun kastike on kiehunut kasaan, lisää nyhtökaura ja mausta tabascolla ja paprikajauheella. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun lämmität sämpylät.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) nyhtökauraa 1 tl tabasco-kastiketta 1 tl paprikajauhetta - 4
Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhtele ja viipaloi paprika. Kuumenna öljy toisella pannulla. Paahda halkaistut sämpylät kullanruskeiksi leikkauspinta alaspäin. Levitä sämpylöiden väliin reilu kerros kastiketta sekä sipulia ja paprikaa.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 kpl vihreä paprika 1 rkl rypsiöljyä 4 kpl hampurilaissämpylää
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























