Texmex-papu-pekoniburgeri

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Tämä papuja ja lihaa hauskasti yhdistävä texmex-hampurilainen taittaa suuremmankin nälän. Kasaa burgeri mustapapupihveistä, rapeasta pekonista ja tomaattisesta salsakastikkeesta. Viimeistele nachoilla ja vihreillä pepperonilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpunasipuli
1 - 2 kpltomaattia
170 g(1 pkt) pekonia
220 g(4 kpl) mustapapupihvejä
4 kpl(1 ps) hampurilaissämpylöitä (briossi)
1 dlmajoneesia
1 dlsalsakastiketta
35 g(2.5 dl) nachoja

Lisäksi

4 kplvihreää pepperonia
4 varrastikkua

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipuli. Viipaloi sipuli ja tomaatit.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    1 - 2 kpltomaattia
  2. 2

    Grillaa pekonit grillausalustan päällä tai paista rapeiksi pannulla. Pyyhi enin rasva pannulta ja grillaa tai paista papupihvit molemmin puolin. Paahda sämpylät nopeasti grillissä tai pannulla.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
    220 g(4 kpl) mustapapupihvejä
    4 kpl(1 ps) hampurilaissämpylöitä (briossi)
  3. 3

    Kokoa hampurilaiset. Sivele sämpylöiden pohjapuolille majoneesia. Lado päälle tomaatti- ja sipuliviipaleita, pihvit, salsakastiketta ja pekonia. Murustele päälle nachoja ja laita sämpylän kansipuoli paikoilleen. Työnnä halutessasi tikku hampurilaisen läpi ja pujota pepperoni tikkuun. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia
    1 dlsalsakastiketta
    35 g(2.5 dl) nachoja
    4 varrastikkua
    4 kplvihreää pepperonia

Vinkki: Tarjoa nachoja ja salsaa lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.9.2019
|
Päivitetty: 20.10.2025

Samankaltaisia reseptejä