Texmex-papu-pekoniburgeri
30 min

Nappaa talteen!
Tämä papuja ja lihaa hauskasti yhdistävä texmex-hampurilainen taittaa suuremmankin nälän. Kasaa burgeri mustapapupihveistä, rapeasta pekonista ja tomaattisesta salsakastikkeesta. Viimeistele nachoilla ja vihreillä pepperonilla.
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 - 2 kpl | tomaattia |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 220 g | (4 kpl) mustapapupihvejä |
| 4 kpl | (1 ps) hampurilaissämpylöitä (briossi) |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | salsakastiketta |
| 35 g | (2.5 dl) nachoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 kpl | vihreää pepperonia |
| 4 | varrastikkua |
- 1.
Kuori sipuli. Viipaloi sipuli ja tomaatit.
- 2.
Grillaa pekonit grillausalustan päällä tai paista rapeiksi pannulla. Pyyhi enin rasva pannulta ja grillaa tai paista papupihvit molemmin puolin. Paahda sämpylät nopeasti grillissä tai pannulla.
- 3.
Kokoa hampurilaiset. Sivele sämpylöiden pohjapuolille majoneesia. Lado päälle tomaatti- ja sipuliviipaleita, pihvit, salsakastiketta ja pekonia. Murustele päälle nachoja ja laita sämpylän kansipuoli paikoilleen. Työnnä halutessasi tikku hampurilaisen läpi ja pujota pepperoni tikkuun. Tarjoa heti.
Texmex-papu-pekoniburgeri
Tämä papuja ja lihaa hauskasti yhdistävä texmex-hampurilainen taittaa suuremmankin nälän. Kasaa burgeri mustapapupihveistä, rapeasta pekonista ja tomaattisesta salsakastikkeesta. Viimeistele nachoilla ja vihreillä pepperonilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 - 2 kpl | tomaattia |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 220 g | (4 kpl) mustapapupihvejä |
| 4 kpl | (1 ps) hampurilaissämpylöitä (briossi) |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | salsakastiketta |
| 35 g | (2.5 dl) nachoja |
Lisäksi | |
| 4 kpl | vihreää pepperonia |
| 4 | varrastikkua |
Valmistus
- 1
Kuori sipuli. Viipaloi sipuli ja tomaatit.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 - 2 kpl tomaattia - 2
Grillaa pekonit grillausalustan päällä tai paista rapeiksi pannulla. Pyyhi enin rasva pannulta ja grillaa tai paista papupihvit molemmin puolin. Paahda sämpylät nopeasti grillissä tai pannulla.
Määrä Ainesosa 170 g (1 pkt) pekonia 220 g (4 kpl) mustapapupihvejä 4 kpl (1 ps) hampurilaissämpylöitä (briossi) - 3
Kokoa hampurilaiset. Sivele sämpylöiden pohjapuolille majoneesia. Lado päälle tomaatti- ja sipuliviipaleita, pihvit, salsakastiketta ja pekonia. Murustele päälle nachoja ja laita sämpylän kansipuoli paikoilleen. Työnnä halutessasi tikku hampurilaisen läpi ja pujota pepperoni tikkuun. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1 dl majoneesia 1 dl salsakastiketta 35 g (2.5 dl) nachoja 4 varrastikkua 4 kpl vihreää pepperonia
Vinkki: Tarjoa nachoja ja salsaa lisukkeena.
Ravintosisältö
571
Energiaa kcal
2392
Energiaa kj
38,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
571
Energiaa kcal
2392
Energiaa kj
38,3 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,5 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























