Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen. Jaa jauheliha kahteentoista osaan ja pyörittele palloiksi.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Irrota salaatinlehdet kerästä.
Leikkaa leivinpaperista isohko neliö. Ota pieni kattila esille. Kuumenna mieluiten valurautapannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle 1 tl rypsiöljyä. Nosta yksi jauhelihapallo pannulle, pistä leivinpaperi sen päälle ja paina pihvi voimakkaasti litteäksi kattilan pohjan avulla. Paina pihviä noin 10 sekuntia. Nosta kattila ja leivinpaperi pois ja mausta pihvi suolalla ja mustapippurilla.
Paista pihviä noin 30 sekuntia. Käännä ohuen ja terävän lastan avulla ja laita juustoviipale käännetyn pihvin päälle. Paista vielä noin 20 sekuntia. Nosta pihvi lautaselle ja peitä foliolla. Paista kaikki loput pihvit samalla tavalla.
Lämmitä hampurilaissämpylät pannulla. Laita pohjan päälle muutama salaatinlehti. Lisää kaksi pihviä, maustekurkut, tomaatti ja sipuli. Viimeistele majoneesilla. Laita sämpylän puolikas päälle.
Vinkki: Vegaanisen smash burgerin saat vaihtamalla jauhelihan, juuston ja majoneesin vegaanisiin vaihtoehtoihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
742
3104
60,7 g
21,3 g
10,7 g
2,5 g
1,8 g
37,8 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli