Briossisämpylät

arvosana5/5

(1)arvio
8 Kappaletta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Briossisämpylät ovat täydellisiä hampurilaisiin ja brunssipöytään. Pitkä taikinan vaivaus ja kohotus takaavat juuri oikean pehmeän ja kuohkean rakenteen sekä herkullisen maun.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlkevytmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
2 kplkananmunaa
2 rklsokeria
1 tlsuolaa
8 dlvehnäjauhoja
100 ghuoneenlämpöistä voita

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    2 1/2 dlkevytmaitoa
    2 kplkananmunaa
    2 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    8 dlvehnäjauhoja
    100 ghuoneenlämpöistä voita
  2. 2

    Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 8 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna

Vinkki: Pakasta ylijääneet briossisämpylät. Kokeile brunssilla sämpylöiden täytteenä juustoa ja marmeladia tai maapähkinävoita, banaaniviipaleita ja pensasmustikoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä