Briossisämpylät
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Briossisämpylät ovat täydellisiä hampurilaisiin ja brunssipöytään. Pitkä taikinan vaivaus ja kohotus takaavat juuri oikean pehmeän ja kuohkean rakenteen sekä herkullisen maun.
| 2 1/2 dl | kevytmaitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | huoneenlämpöistä voita |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.
- 2.
Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 8 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Briossisämpylät
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Briossisämpylät ovat täydellisiä hampurilaisiin ja brunssipöytään. Pitkä taikinan vaivaus ja kohotus takaavat juuri oikean pehmeän ja kuohkean rakenteen sekä herkullisen maun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | kevytmaitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | huoneenlämpöistä voita |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 2 1/2 dl kevytmaitoa 2 kpl kananmunaa 2 rkl sokeria 1 tl suolaa 8 dl vehnäjauhoja 100 g huoneenlämpöistä voita - 2
Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 8 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Vinkki: Pakasta ylijääneet briossisämpylät. Kokeile brunssilla sämpylöiden täytteenä juustoa ja marmeladia tai maapähkinävoita, banaaniviipaleita ja pensasmustikoita.
Ravintosisältö
385
Energiaa kcal
1609
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
385
Energiaa kcal
1609
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























