Peltihampurilaiset
30 min

Nappaa talteen!
Peltiburgerit on kätevä tarjottava isolle porukalle. Levitä hampurilaissämpylöiden pohjat pellille, lado päälle vastapaistetut burgeripihvit ja keko cheddarjuustoa. Kun juusto on sulanut, lisää kasvikset, kastikkeet ja kannet paikoilleen. Sitten vain herkuttelemaan!
| 6 kpl | (1 ps) hampurilaissämpylöitä |
| Jauhelihapihvit | |
|---|---|
| 700 g | (1 rs) jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 175 g | (1 ps) cheddar-juustoraastetta |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | (noin 1/4) jäävuorisalaattia |
| 1 dl | hampurilaiskastiketta |
- 1.
Jaa jauheliha kuuteen osaan ja muotoile pihveiksi. Paista pihvejä öljyssä paistinpannulla 3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- 2.
Levitä hampurilaissämpylöiden pohjat leivinpaperille uunipellille. Levitä sämpylöille ketsuppia. Nosta pihvit sämpylöille, ripottele juustoraaste päälle. Paahda burgereita ilman kantta 200-asteisessa uunissa 4–5 minuuttia, lisää sämpylöiden kannet pellille burgereiden viereen ja jatka paahtamista toiset 4–5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- 3.
Viipaloi maustekurkku. Kuori ja viipaloi punasipuli. Suikaloi jäävuorisalaatti. Lisää kuumiin burgereihin salaattia, maustekurkkua ja punasipulia. Pursota päälle hampurilaiskastiketta. Aseta sämpylöiden kannet täytteiden päälle ja tarjoa heti.
Peltihampurilaiset
arvosana3/5
30 min
Peltiburgerit on kätevä tarjottava isolle porukalle. Levitä hampurilaissämpylöiden pohjat pellille, lado päälle vastapaistetut burgeripihvit ja keko cheddarjuustoa. Kun juusto on sulanut, lisää kasvikset, kastikkeet ja kannet paikoilleen. Sitten vain herkuttelemaan!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | (1 ps) hampurilaissämpylöitä |
Jauhelihapihvit | |
| 700 g | (1 rs) jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 175 g | (1 ps) cheddar-juustoraastetta |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | (noin 1/4) jäävuorisalaattia |
| 1 dl | hampurilaiskastiketta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Jaa jauheliha kuuteen osaan ja muotoile pihveiksi. Paista pihvejä öljyssä paistinpannulla 3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 700 g (1 rs) jauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 1 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Levitä hampurilaissämpylöiden pohjat leivinpaperille uunipellille. Levitä sämpylöille ketsuppia. Nosta pihvit sämpylöille, ripottele juustoraaste päälle. Paahda burgereita ilman kantta 200-asteisessa uunissa 4–5 minuuttia, lisää sämpylöiden kannet pellille burgereiden viereen ja jatka paahtamista toiset 4–5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Määrä Ainesosa 6 kpl (1 ps) hampurilaissämpylöitä 1/2 dl ketsuppia 175 g (1 ps) cheddar-juustoraastetta - 3
Viipaloi maustekurkku. Kuori ja viipaloi punasipuli. Suikaloi jäävuorisalaatti. Lisää kuumiin burgereihin salaattia, maustekurkkua ja punasipulia. Pursota päälle hampurilaiskastiketta. Aseta sämpylöiden kannet täytteiden päälle ja tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1 kpl maustekurkku 1 kpl punasipuli 100 g (noin 1/4) jäävuorisalaattia 1 dl hampurilaiskastiketta
Ravintosisältö
469
Energiaa kcal
1964
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
469
Energiaa kcal
1964
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























