Sloppy Joe ja kaali-kiivisalaatti

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min

Amerikkalainen Sloppy Joe sopii suomalaiseen makuun. Sujauta sämpylöiden väliin jauhelihakastiketta, sekoita lisukkeeksi hedelmäinen kaalisalaatti ja kutsu koko poppoo herkuttelemaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
400 g(1 prk) pastakastiketta
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 tloreganoa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
6 kpltäysjyväsämpylää

Kaali-kiivisalaatti

600 gvarhaiskaalia
4 kplkeltaista kiiviä
2 rklvalkoviinietikkaa
2 rklrypsiöljyä
2 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit paistamisen loppupuolella.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kaada pastakastike pannulle. Lisää tuorejuusto nokareina. Anna hautua 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    100 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tloreganoa
    400 g(1 prk) pastakastiketta
  3. 3

    Valmista salaatti. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi kiivit. Yhdistä viinietikka, öljy, vaahterasiirappi ja suola. Sekoita kastike salaattiin.

    MääräAinesosa
    600 gvarhaiskaalia
    4 kplkeltaista kiiviä
    2 rklvalkoviinietikkaa
    2 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kuumenna sämpylät 200-asteisessa uunissa tai mikrossa. Täytä jauhelihakastikkeella ja tarjoa kaali-kiivisalaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    6 kpltäysjyväsämpylää

Vinkki: Kasvissyöjän Sloppy Joe valmistuu jauhelihan sijaan nyhtökaurasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.5.2019
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä