Luksus-lohiburgerit

arvosana4/5

(4)arviota
4 Kappaletta

45 min

Kun haluat herkutella astetta paremmalla burgerilla, tee luksusburgeri hapanjuureen leivotusta sämpylästä. Paahda väliin mehevä pala lohta ja täydennä herkullinen lohiburgeri pikapikkelöidyillä kurkuilla ja inkiväärimajoneesilla. Helppo ja herkullinen majoneesi syntyy kätevästi sushi-inkivääristä.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplhampurilaissämpylää
700 glohifileetä
1 tlsuolaa

Pikkelikurkut

200 g(1 pieni) kurkku
1/2 kplchilipalkoa
1 dlvettä
1/2 dlriisiviinietikkaa
1/2 dlsokeria
2 rklseesaminsiemeniä

Inkiväärimajoneesi

190 g(1 prk) sushi-inkivääriä
1 kpl(ruukku) korianteria tai tilliä
2 dlmajoneesia
2 dl(200 g) turkkilaista jogurttia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista kurkut. Sekoita liemi vedestä, sokerista ja riisiviinietikasta. Huuhtele kurkku ja vedä siitä juustohöylällä pitkiä viipaleita. Huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna chili. Upota kurkut, chili ja siemenet liemeen.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pieni) kurkku
    1/2 kplchilipalkoa
    1 dlvettä
    1/2 dlriisiviinietikkaa
    1/2 dlsokeria
    2 rklseesaminsiemeniä
  2. 2

    Valmista inkiväärimajoneesi. Valuta inkivääristä liemi. Hienonna inkivääri ja yrtti. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    190 g(1 prk) sushi-inkivääriä
    1 kpl(ruukku) korianteria tai tilliä
    2 dlmajoneesia
    2 dl(200 g) turkkilaista jogurttia
  3. 3

    Säädä uuni 200 asteeseen. Asettele halkaistut sämpylät leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Ripottele suola lohelle. Leikkaa filee neljäksi palaksi nahkoineen. Paahda lohipaloja nahka alaspäin kuumalla pannulla 5 minuuttia. Pane sämpylät uuniin. Käännä lohipalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes lohi on keskeltä juuri ja juuri kypsää. Tarkkaile kypsyyttä, jotta kala ei kypsy kuivaksi. Ota sämpyläpelti uunista.

    MääräAinesosa
    4 kplhampurilaissämpylää
    700 glohifileetä
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Kokoa burgerit pellillä. Levitä kunkin sämpylän pohjalle reilu ruokalusikallinen inkiväärimajoneesia. Nosta kalapala nahka ylöspäin kastikkeen päälle ja vedä nahka pois haarukalla. Lisää inkiväärimajoneesia ja kurkkuja kalan päälle. Aseta sämpylän kansi paikoilleen.

Vinkki! Voit myös grillata lohen ja kuumentaa myös sämpylät grillissä. Kypsyminen riippuu grillin kuumuudesta, joten tarkkaile kalan kypsymistä jo muutaman minuutin jälkeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl chilipalkoa, 1 dl vettä, 0.5 dl riisiviinietikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
11.5.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä