Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luksus-lohiburgerit

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Kun haluat herkutella astetta paremmalla burgerilla, tee luksusburgeri hapanjuureen leivotusta sämpylästä. Paahda väliin mehevä pala lohta ja täydennä herkullinen lohiburgeri pikapikkelöidyillä kurkuilla ja inkiväärimajoneesilla. Helppo ja herkullinen majoneesi syntyy kätevästi sushi-inkivääristä.

Ainekset

4 kpl
hampurilaissämpylää
700 g
lohifileetä
1 tl
suolaa

Pikkelikurkut

200 g
(1 pieni) kurkku
1/2 kpl
chilipalkoa
1 dl
vettä
1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
seesaminsiemeniä

Inkiväärimajoneesi

190 g
(1 prk) sushi-inkivääriä
1 kpl
(ruukku) korianteria tai tilliä
2 dl
majoneesia
2 dl
(200 g) turkkilaista jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kurkut. Sekoita liemi. Huuhtele kurkku ja vedä siitä juustohöylällä pitkiä viipaleita. Huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna chili. Upota kurkut, chili ja siemenet liemeen.

200 g
(1 pieni) kurkku
1/2 kpl
chilipalkoa
1 dl
vettä
1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
seesaminsiemeniä
2

Valmista inkiväärimajoneesi. Valuta inkivääristä liemi. Hienonna inkivääri ja yrtti. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään.

190 g
(1 prk) sushi-inkivääriä
1 kpl
(ruukku) korianteria tai tilliä
2 dl
majoneesia
2 dl
(200 g) turkkilaista jogurttia
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Asettele halkaistut sämpylät leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Ripottele suola lohelle. Leikkaa filee neljäksi palaksi nahkoineen. Paahda lohipaloja nahka alaspäin kuumalla pannulla 5 minuuttia. Pane sämpylät uuniin. Käännä lohipalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes lohi on keskeltä juuri ja juuri kypsää. Tarkkaile kypsyyttä, jotta kala ei kypsy kuivaksi. Ota sämpyläpelti uunista.

4 kpl
hampurilaissämpylää
700 g
lohifileetä
1 tl
suolaa
4

Kokoa burgerit pellillä. Levitä kunkin sämpylän pohjalle reilu ruokalusikallinen inkiväärimajoneesia. Nosta kalapala nahka ylöspäin kastikkeen päälle ja vedä nahka pois haarukalla. Lisää inkiväärimajoneesia ja kurkkuja kalan päälle. Aseta sämpylän kansi paikoilleen.

Vinkki! Voit myös grillata lohen ja kuumentaa myös sämpylät grillissä. Kypsyminen riippuu grillin kuumuudesta, joten tarkkaile kalan kypsymistä jo muutaman minuutin jälkeen.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.5.2022
|
Muokattu: 11.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

659

2758

46,8 g

10,3 g

19,8 g

7,5 g

2,3 g

39,3 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl chilipalkoa,

1 dl vettä,

0,5 dl riisiviinietikkaa,

0,5 dl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli