Kasvishampurilaiset
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee itse maukkaat hampurilaispihvit kidneypavuista ja porkkanasta. Viimeistele muhkeat, mehevät pihvit savujuustolla ja herkuttele pikkelöidyn punasipulin kanssa.
| Hampurilaispihvit | |
|---|---|
| 460 g | (2 ptk, à 380/230 g) kidneypapuja |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | savujuustoa |
| Pikkelöity sipuli | |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1/2 dl | kuumaa vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | ruukku salaattia |
| 1 kpl | suolakurkku |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 275 g | voileipäpikkelsiä |
- 1.
Valuta pavut hyvin. Kuori ja raasta porkkana ja sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita pavut ja kasvikset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää korppu- ja vehnäjauhot, 2 rkl öljyä ja mausteet. Anna taikinan turvota kylmässä 1 tunti. Muotoile taikina pihveiksi ja laita ne jääkaappiin odottamaan.
- 2.
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja suikaloi punasipulit. Laita ne kulhoon ja lisää etikka, kuuma vesi ja sokeri. Anna maustua 30 minuuttia.
- 3.
Ruskista pihvit öljyssä pannulla molemmin puolin ja laita ne leivinpaperille pellille. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle. Jälkikypsennä pihvejä 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 4.
Huuhtele tomaatit ja salaatti. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Levitä halkaistut sämpylät työlaudalle. Voitele sämpylänpuolikkaat pikkelsillä. Aseta päälle salaatinlehtiä, tomaattia ja suolakurkkua. Lisää pihvit ja pikkelöity sipuli.
Tee itse maukkaat hampurilaispihvit kidneypavuista ja porkkanasta. Viimeistele muhkeat, mehevät pihvit savujuustolla ja herkuttele pikkelöidyn punasipulin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Hampurilaispihvit | |
| 460 g | (2 ptk, à 380/230 g) kidneypapuja |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | savujuustoa |
Pikkelöity sipuli | |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1/2 dl | kuumaa vettä |
| 2 rkl | sokeria |
Lisäksi | |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | ruukku salaattia |
| 1 kpl | suolakurkku |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 275 g | voileipäpikkelsiä |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Valuta pavut hyvin. Kuori ja raasta porkkana ja sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita pavut ja kasvikset kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää korppu- ja vehnäjauhot, 2 rkl öljyä ja mausteet. Anna taikinan turvota kylmässä 1 tunti. Muotoile taikina pihveiksi ja laita ne jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 460 g (2 ptk, à 380/230 g) kidneypapuja 2 kpl porkkanaa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl korppujauhoja 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl rypsiöljyä 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja suikaloi punasipulit. Laita ne kulhoon ja lisää etikka, kuuma vesi ja sokeri. Anna maustua 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl punasipulia 1/2 dl väkiviinaetikkaa 1/2 dl kuumaa vettä 2 rkl sokeria - 3
Ruskista pihvit öljyssä pannulla molemmin puolin ja laita ne leivinpaperille pellille. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle. Jälkikypsennä pihvejä 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g savujuustoa - 4
Huuhtele tomaatit ja salaatti. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Levitä halkaistut sämpylät työlaudalle. Voitele sämpylänpuolikkaat pikkelsillä. Aseta päälle salaatinlehtiä, tomaattia ja suolakurkkua. Lisää pihvit ja pikkelöity sipuli.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 1 kpl ruukku salaattia 1 kpl suolakurkku 4 kpl hampurilaissämpylää 275 g voileipäpikkelsiä
Ravintosisältö
963
Energiaa kcal
4035
Energiaa kj
68,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,0 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
963
Energiaa kcal
4035
Energiaa kj
68,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,0 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























