Italialainen perunasalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Maukas perunasalaatti sopii grilliruokien ja pääruokien lisukkeeksi tai juhlan noutopöytään. Astetta parempi perunasalaatti saa makua italialaisesta keittiöstä: aurinkokuivatuista tomaateista, parmesaanista ja basilikasta.
| 400 g | perunoita |
| 285 g | (1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä |
| 285 g | (1 prk) marinoituja latva-artisokkia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 80 g | (2 dl) parmesaanilastuja tai -raastetta |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 rkl | balsamietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljy | |
- 1.
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kypsiksi (noin 10 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kuutiot.
- 2.
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy kastiketta varten. Kuutioi tomaatit. Valuta artisokista neste pois, paloittele artisokat. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua basilika. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa.
- 3.
Tee kastike. Sekoita tomaattien säilöntäöljyyn mausteet. Kaada kastike salaatin päälle ja pyöräytä sekaisin.
Maukas perunasalaatti sopii grilliruokien ja pääruokien lisukkeeksi tai juhlan noutopöytään. Astetta parempi perunasalaatti saa makua italialaisesta keittiöstä: aurinkokuivatuista tomaateista, parmesaanista ja basilikasta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | perunoita |
| 285 g | (1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä |
| 285 g | (1 prk) marinoituja latva-artisokkia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 80 g | (2 dl) parmesaanilastuja tai -raastetta |
Kastike | |
| 1 rkl | balsamietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljy | |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kypsiksi (noin 10 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kuutiot.
Määrä Ainesosa 400 g perunoita - 2
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy kastiketta varten. Kuutioi tomaatit. Valuta artisokista neste pois, paloittele artisokat. Kuori ja hienonna sipulit. Silppua basilika. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 285 g (1 prk) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä 285 g (1 prk) marinoituja latva-artisokkia 1 kpl punasipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl ruukku basilikaa 80 g (2 dl) parmesaanilastuja tai -raastetta - 3
Tee kastike. Sekoita tomaattien säilöntäöljyyn mausteet. Kaada kastike salaatin päälle ja pyöräytä sekaisin.
Määrä Ainesosa aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljy 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 1 rkl balsamietikkaa
Vinkki: Jos salaatti on kuivaa, lisää joukkoon oliiviöljyä.
Ravintosisältö
223
Energiaa kcal
936
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
223
Energiaa kcal
936
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
6,2 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljy.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























