Donitsiperhoset

arvosana5/5

(7)arviota
9 Kappaletta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Suloiset donitsiperhoset ihastuttavat lasten juhlapöydässä! Taio hauska herkku minidonitseista, suolatikuista ja suklaarakeista.

Ainekset

MääräAinesosa
9 kpl(1 ltk) minidonitseja (pakaste)
100 gvalkoista leivontasuklaata
9 kplsuolatikkua
90 g(1 ps) suklaarakeita (salliselta)

Valmistus

  1. 1

    Ota donitsit sulamaan huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.

    MääräAinesosa
    9 kpl(1 ltk) minidonitseja (pakaste)
  2. 2

    Paloittele suklaa pieneen mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla (350W) lyhyissä erissä välillä sekoittaen. Katkaise suolatikut kahtia. Kuorruta tikut suklaalla lähes kokonaan lusikkaa apuna käyttäen ja nosta leivinpaperille. Kiinnitä suklaarakeet tikkujen suklaisiin päihin, kun suklaa on vielä sulaa. Siirrä tikut jääkaappiin jähmettymään noin 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    100 gvalkoista leivontasuklaata
    9 kplsuolatikkua
    90 g(1 ps) suklaarakeita (salliselta)
  3. 3

    Puolita donitsit. Käännä puolikkaat vastakkain perhosen muotoon ja yhdistä keskeltä suklaalla. Kiinnitä kolme suklaaraetta perhosen keskustaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 10 minuuttia.

  4. 4

    Työnnä suolatikut donitsiperhosten tuntosarviksi.

Vinkki: Tee ylijääneestä suklaasta ja suklaarakeista kukkakoristeita. Valuta pieni määrä suklaata leivinpaperille ja asettele rakeet suklaan pinnalle kukan muotoon.

Vinkki: Oikaise ja jätä suolatikut kuorruttamatta suklaalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.6.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä