Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Donitsiperhoset

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
9 Kappaletta
Fork and knife
9 Kappaletta
Suloiset donitsiperhoset ihastuttavat lasten juhlapöydässä! Taio hauska herkku minidonitseista, suolatikuista ja suklaarakeista.

Ainekset

9 kpl
(1 ltk) minidonitseja (pakaste)
100 g
valkoista leivontasuklaata
9 kpl
suolatikkua
90 g
(1 ps) suklaarakeita (Salliselta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota donitsit sulamaan huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.

9 kpl
(1 ltk) minidonitseja (pakaste)
2

Paloittele suklaa pieneen mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla (350W) lyhyissä erissä välillä sekoittaen. Katkaise suolatikut kahtia. Kuorruta tikut suklaalla lähes kokonaan lusikkaa apuna käyttäen ja nosta leivinpaperille. Kiinnitä suklaarakeet tikkujen suklaisiin päihin, kun suklaa on vielä sulaa. Siirrä tikut jääkaappiin jähmettymään noin 10 minuutiksi.

100 g
valkoista leivontasuklaata
9 kpl
suolatikkua
90 g
(1 ps) suklaarakeita (Salliselta)
3

Puolita donitsit. Käännä puolikkaat vastakkain perhosen muotoon ja yhdistä keskeltä suklaalla. Kiinnitä kolme suklaaraetta perhosen keskustaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 10 minuuttia.

4

Työnnä suolatikut donitsiperhosten tuntosarviksi.

Vinkki: Tee ylijääneestä suklaasta ja suklaarakeista kukkakoristeita. Valuta pieni määrä suklaata leivinpaperille ja asettele rakeet suklaan pinnalle kukan muotoon.

Vinkki: Oikaise ja jätä suolatikut kuorruttamatta suklaalla.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.6.2025
|
Muokattu: 27.6.2025

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.