Helppo perunasalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tee juhlapöytään perinteinen, majoneesipohjainen perunasalaatti. Nopeasti sekoitettu salaatti saa maustua jääkaapissa pari tuntia. Maustekurkuilla ja kapriksilla rikastettu perunasalaatti ei kaipaa lainkaan lisättyä suolaa, varsinkin jos keität perunat kevyesti suolatussa vedessä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 gperunaa
70 g(1 pieni) maustekurkku
1 rklkapriksia
2 kplvalkosipulinkynsiä
1 1/2 dlmajoneesia
1 kplsipulinvarsi

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Keitä ne (kevyesti suolalla maustetussa) vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä.

    MääräAinesosa
    700 gperunaa
  2. 2

    Paloittele keitetyt perunat ja kuutioi maustekurkku. Sekoita ne kapristen kanssa kulhossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne majoneesiin. Sekoita majoneesi perunasalaattiin ja anna salaatin maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    70 g(1 pieni) maustekurkku
    1 rklkapriksia
    2 kplvalkosipulinkynsiä
    1 1/2 dlmajoneesia
  3. 3

    Siirrä perunasalaatti tarjoiluastiaan ja viipaloi sipulinvarsi koristeeksi salaatin päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplsipulinvarsi

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl kapriksia, 1 kpl sipulinvarsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä