

Voileipäkääretorttu
Kääräise voileipäkakku rullalle tai leikkaa se leivoksiksi! Lohella ja kurkulla täytetty voileipäkääretorttu ihastuttaa hauskalla muodollaan ja herkullisella maullaan. Kokeile myös raikasta salaattikakkua, joka on perinteisen voileipäkakun vehreämpi versio.
Mehevä kinkkuvoileipäkakku on monen suosikki. Tee kakku perinteiseen tyyliin tai trendikkäänä naked cakena, jossa reunat jätetään rennosti kuorruttamatta. Kinkkukakussa lisäpotkua makuun antaa makea chilikastike, kun taas kinkkuvoileipäkakussa palvikinkku saa seurakseen punaista pesto ja maksapasteijaa.
Raikas lohivoileipäkakku on varma valinta juhliin. Yhdistä savuloheen kreikkalaista tsatsikia tai lapsuuden kesät mieleen tuovia mummonkurkkuja. Vai tekisitkö kalavoileipäkakun toast skagenin makuisena? Saaristolaisleipään tehty herkkukakku saa täytteekseen muun muassa katkarapuja, mascarponea ja ruohosipulia.
Piristä juhlatarjoiluja värikkäällä kasvisvoileipäkakulla, jossa maistuvat vuohenjuusto, punajuuri ja avokado. Voileipäkakku on helppo tehdä myös kokonaan vegaanisena, kun käytät täytteessä ja kuorrutuksessa kaurapohjaisia tuotteita. Kokeile vegaanista voileipäkakkua, jonka täytteenä samettisen pehmeää hernehummusta ja raikasta waldorfinsalaattia.
Koristelu kruunaa voileipäkakun ja kertoo syöjälle, mitä täytteitä kakusta löytyy. Kääri kurkusta, lohesta tai kinkkuviipaleista ruusuja, sommittele yrttejä ja kasviksia kuvioiksi tai kokoa koristeista rento keko kakun päälle. Katso kolme veikeää vinkkiä koristeluun ja tee kakun päälle tomaattitulppaanit, avokadoruusu tai kukkaketo rapeista kasviksista.