Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Toast skagen -voileipäkakku

Voileipäkakku joka juhlaan: katso ohjeet perinteisiin suosikkeihin ja uusiin herkkuihin

Voileipäkakku on tehnyt herkullisen paluun! Näyttävä, mutta mainettaan helppotekoisempi herkku maistuu juhlissa ja hurmaa monipuolisuudellaan. Katso reseptit ja koristeluvinkit suolaisten juhlatarjottavien suosikkiin.

Kinkkuvoileipäkakut

Mehevä kinkkuvoileipäkakku on monen suosikki. Tee kakku perinteiseen tyyliin tai trendikkäänä naked cakena, jossa reunat jätetään rennosti kuorruttamatta. Kinkkukakussa lisäpotkua makuun antaa makea chilikastike, kun taas kinkkuvoileipäkakussa palvikinkku saa seurakseen punaista pesto ja maksapasteijaa.

Katkarapu- ja lohivoileipäkakut

Raikas lohivoileipäkakku on varma valinta juhliin. Yhdistä savuloheen kreikkalaista tsatsikia tai lapsuuden kesät mieleen tuovia mummonkurkkuja. Vai tekisitkö kalavoileipäkakun toast skagenin makuisena? Saaristolaisleipään tehty herkkukakku saa täytteekseen muun muassa katkarapuja, mascarponea ja ruohosipulia.

Vegaaninen ja kasvisvoileipäkakku

Piristä juhlatarjoiluja värikkäällä kasvisvoileipäkakulla, jossa maistuvat vuohenjuusto, punajuuri ja avokado. Voileipäkakku on helppo tehdä myös kokonaan vegaanisena, kun käytät täytteessä ja kuorrutuksessa kaurapohjaisia tuotteita. Kokeile vegaanista voileipäkakkua, jonka täytteenä samettisen pehmeää hernehummusta ja raikasta waldorfinsalaattia.

Voileipäkakkujen uudet ideat: voileipäkakkurulla ja raikas salaattikakku

Voileipäkakun voi kääräistä myös rullalle! Lohella ja kurkulla täytetty voileipäkääretorttu ihastuttaa hauskalla muodollaan ja herkullisella maullaan. Kokeile myös raikasta salaattikakkua, joka on perinteisen voileipäkakun vehreämpi versio.

Voileipäkakun kokoaminen: vinkit onnistumiseen

  1. Osta leivät päivää tai paria ennen kakun kokoamista. Edellispäiväisen leivän käsittely on helpompaa kuin uunituoreen.
  2. Käytä kahta erilaista leipää. Eriväriset leipäkerrokset näyttävät kivalta ja tuovat kakkuun makua.
  3. Tee täytteistä tarpeeksi maukkaita, sillä maut tasaantuvat kakun tekeytyessä. Maista, että täytteissä on riittävästi suolaa, sopivasti kirpeyttä ja ripaus makeutta. Käytä kohtuudella sipulia, chiliä ja yrttejä, koska niiden maut voimistuvat tekeytymisen aikana.
  4. Kokoa voileipäkakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele mahdollisimman myöhään. Jos kakku on pöydässä pitkään, vältä helposti nuupahtavia koristeita, kuten salaattia ja yrttejä.

Voileipäkakun koristelu

Koristelu kruunaa voileipäkakun ja kertoo syöjälle, mitä täytteitä kakusta löytyy. Kääri kurkusta, lohesta tai kinkkuviipaleista ruusuja, sommittele yrttejä ja kasviksia kuvioiksi tai kokoa koristeista rento keko kakun päälle. Katso kolme veikeää vinkkiä koristeluun ja tee kakun päälle tomaattitulppaanit, avokadoruusu tai kukkaketo rapeista kasviksista.