Kasvisvoileipäkakku
Ainekset
Kostutus
Juustotäyte
Punajuuritäyte
Avokadotahna
Koristeeksi
Valmistus
Valmista juustotäyte. Poista vuohenjuustosta uloin kuori. Paloittele juusto tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja pyöräytä seos sileäksi. Siirrä juustomassa kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista punajuuritäyte. Silppua punajuuret tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto, hunaja ja piparjuuri. Pyöräytä huolella sekaisin. Mausta suolalla.
Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta neljä viipaletta ison kelmupalan päälle neliöksi. Sekoita vesi ja sitruunanmehu ja kostuta viipaleet pullasudilla sitruunavedellä. Kostuta reunat hyvin.
Levitä juustoseos leiville. Laita seuraava leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja laita seuraava leipäkerros. Kostuta leivät ja laita kakun päälle ensin kelmu, sitten folio. Anna maustua seuraavaan päivään.
Ota kääreet pois kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluastia nurinpäin kakun päälle ja kiepauta vati ympäri. Siisti tarvittaessa kakun reunat sahalaitaisella veitsellä.
Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja limenmehu. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Sekoita hienonnettu ruohosipuli täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä avokadoseos kakun pinnalle. Halutessasi voit myös peittää kakun reunat.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada lautaselle jäähtymään. Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä. Viipaloi lime. Murusta tai viipaloi vuohenjuusto. Koristele kakku pinjansiemenillä, kurkulla, limellä, vuohenjuustolla ja basilikalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
247
1033
18,3 g
9,6 g
12,1 g
3,5 g
1,9 g
7,4 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria,
1 rkl Piparjuuritahnaa,
ripaus suolaa,
0,25 dl limenmehua,
3 rkl hienonnettua ruohosipulia,
ripaus mustapippuria,
1 kpl Lime,
Basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli