Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisvoileipäkakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Voileipäkakku kasvisversiona maistuu kaikille. Levitä voileipäkakun väliin vuohenjuusto- ja punajuuritäytettä ja kuorruta kakku täyteläisellä avokadotahnalla.

Ainekset

12 kpl
Isoa paahtoleipää

Kostutus

3/4 dl
vettä
3 rkl
Sitruunanmehua

Juustotäyte

125 g
Vuohenjuustoa
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Ranskankermaa
100 g
kurkkua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Punajuuritäyte

125 g
Etikkapunajuuria
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
ripaus suolaa

Avokadotahna

2 kpl
Isoa avokadoa
100 g
Tuorejuustoa
1/4 dl
limenmehua
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
Suolaa
ripaus mustapippuria

Koristeeksi

1/2 dl
Pinjansiemeniä
1 kpl
Lime
150 g
(1/2 kpl) Kurkkua
125 g
Vuohenjuustoa
Basilikanlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista juustotäyte. Poista vuohenjuustosta uloin kuori. Paloittele juusto tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja pyöräytä seos sileäksi. Siirrä juustomassa kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

125 g
Vuohenjuustoa
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Ranskankermaa
100 g
kurkkua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2

Valmista punajuuritäyte. Silppua punajuuret tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto, hunaja ja piparjuuri. Pyöräytä huolella sekaisin. Mausta suolalla.

125 g
Etikkapunajuuria
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
ripaus suolaa
3

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta neljä viipaletta ison kelmupalan päälle neliöksi. Sekoita vesi ja sitruunanmehu ja kostuta viipaleet pullasudilla sitruunavedellä. Kostuta reunat hyvin.

12 kpl
Isoa paahtoleipää
3/4 dl
vettä
3 rkl
Sitruunanmehua
4

Levitä juustoseos leiville. Laita seuraava leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja laita seuraava leipäkerros. Kostuta leivät ja laita kakun päälle ensin kelmu, sitten folio. Anna maustua seuraavaan päivään.

5

Ota kääreet pois kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluastia nurinpäin kakun päälle ja kiepauta vati ympäri. Siisti tarvittaessa kakun reunat sahalaitaisella veitsellä.

6

Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja limenmehu. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Sekoita hienonnettu ruohosipuli täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä avokadoseos kakun pinnalle. Halutessasi voit myös peittää kakun reunat.

2 kpl
Isoa avokadoa
100 g
Tuorejuustoa
1/4 dl
limenmehua
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
Suolaa
ripaus mustapippuria
7

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada lautaselle jäähtymään. Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä. Viipaloi lime. Murusta tai viipaloi vuohenjuusto. Koristele kakku pinjansiemenillä, kurkulla, limellä, vuohenjuustolla ja basilikalla.

1/2 dl
Pinjansiemeniä
150 g
(1/2 kpl) Kurkkua
1 kpl
Lime
125 g
Vuohenjuustoa
Basilikanlehtiä
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 4.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

247

1033

18,3 g

9,6 g

12,1 g

3,5 g

1,9 g

7,4 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria,

1 rkl Piparjuuritahnaa,

ripaus suolaa,

0,25 dl limenmehua,

3 rkl hienonnettua ruohosipulia,

ripaus mustapippuria,

1 kpl Lime,

Basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli