Kasvisvoileipäkakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Värikas voileipäkakku kasvisversiona maistuu kaikille. Levitä voileipäkakun väliin vuohenjuusto- ja punajuuritäytettä ja kuorruta kakku täyteläisellä avokadotahnalla.
| 12 kpl | isoa paahtoleipää |
| Kostutus | |
|---|---|
| 3/4 dl | vettä |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| Juustotäyte | |
| 125 g | vuohenjuustoa |
| 150 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 100 g | kurkkua |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria | |
| Punajuuritäyte | |
| 125 g | etikkapunajuuria |
| 150 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| ripaus suolaa | |
| Avokadotahna | |
| 2 kpl | isoa avokadoa |
| 100 g | tuorejuustoa |
| 1/4 dl | limenmehua |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria | |
| Koristeeksi | |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | lime |
| 150 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 125 g | vuohenjuustoa |
| basilikanlehtiä | |
- 1.
Valmista juustotäyte. Poista vuohenjuustosta uloin kuori. Paloittele juusto tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja pyöräytä seos sileäksi. Siirrä juustomassa kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Valmista punajuuritäyte. Silppua punajuuret tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto, hunaja ja piparjuuri. Pyöräytä huolella sekaisin. Mausta suolalla.
- 3.
Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta neljä viipaletta ison kelmupalan päälle neliöksi. Sekoita vesi ja sitruunanmehu ja kostuta viipaleet pullasudilla sitruunavedellä. Kostuta reunat hyvin.
- 4.
Levitä juustoseos leiville. Laita seuraava leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja laita seuraava leipäkerros. Kostuta leivät ja laita kakun päälle ensin kelmu, sitten folio. Anna maustua seuraavaan päivään.
- 5.
Ota kääreet pois kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluastia nurinpäin kakun päälle ja kiepauta vati ympäri. Siisti tarvittaessa kakun reunat sahalaitaisella veitsellä.
- 6.
Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja limenmehu. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Sekoita hienonnettu ruohosipuli täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä avokadoseos kakun pinnalle. Halutessasi voit myös peittää kakun reunat.
- 7.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada lautaselle jäähtymään. Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä. Viipaloi lime. Murusta tai viipaloi vuohenjuusto. Koristele kakku pinjansiemenillä, kurkulla, limellä, vuohenjuustolla ja basilikalla.
Kasvisvoileipäkakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Värikas voileipäkakku kasvisversiona maistuu kaikille. Levitä voileipäkakun väliin vuohenjuusto- ja punajuuritäytettä ja kuorruta kakku täyteläisellä avokadotahnalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | isoa paahtoleipää |
Kostutus | |
| 3/4 dl | vettä |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
Juustotäyte | |
| 125 g | vuohenjuustoa |
| 150 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 100 g | kurkkua |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria | |
Punajuuritäyte | |
| 125 g | etikkapunajuuria |
| 150 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| ripaus suolaa | |
Avokadotahna | |
| 2 kpl | isoa avokadoa |
| 100 g | tuorejuustoa |
| 1/4 dl | limenmehua |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria | |
Koristeeksi | |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | lime |
| 150 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 125 g | vuohenjuustoa |
| basilikanlehtiä | |
Valmistus
- 1
Valmista juustotäyte. Poista vuohenjuustosta uloin kuori. Paloittele juusto tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja pyöräytä seos sileäksi. Siirrä juustomassa kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 125 g vuohenjuustoa 150 g maustamatonta tuorejuustoa 1 dl ranskankermaa 100 g kurkkua ripaus suolaa ripaus mustapippuria - 2
Valmista punajuuritäyte. Silppua punajuuret tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto, hunaja ja piparjuuri. Pyöräytä huolella sekaisin. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 125 g etikkapunajuuria 150 g maustamatonta tuorejuustoa 1 tl juoksevaa hunajaa 1 rkl piparjuuritahnaa ripaus suolaa - 3
Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta neljä viipaletta ison kelmupalan päälle neliöksi. Sekoita vesi ja sitruunanmehu ja kostuta viipaleet pullasudilla sitruunavedellä. Kostuta reunat hyvin.
Määrä Ainesosa 12 kpl isoa paahtoleipää 3/4 dl vettä 3 rkl sitruunanmehua - 4
Levitä juustoseos leiville. Laita seuraava leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja laita seuraava leipäkerros. Kostuta leivät ja laita kakun päälle ensin kelmu, sitten folio. Anna maustua seuraavaan päivään.
- 5
Ota kääreet pois kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluastia nurinpäin kakun päälle ja kiepauta vati ympäri. Siisti tarvittaessa kakun reunat sahalaitaisella veitsellä.
- 6
Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja limenmehu. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Sekoita hienonnettu ruohosipuli täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä avokadoseos kakun pinnalle. Halutessasi voit myös peittää kakun reunat.
Määrä Ainesosa 2 kpl isoa avokadoa 100 g tuorejuustoa 1/4 dl limenmehua 3 rkl hienonnettua ruohosipulia 1/2 tl suolaa ripaus mustapippuria - 7
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada lautaselle jäähtymään. Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä. Viipaloi lime. Murusta tai viipaloi vuohenjuusto. Koristele kakku pinjansiemenillä, kurkulla, limellä, vuohenjuustolla ja basilikalla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl pinjansiemeniä 150 g (1/2 kpl) kurkkua 1 kpl lime 125 g vuohenjuustoa basilikanlehtiä
Ravintosisältö
247
Energiaa kcal
1033
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,1 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
247
Energiaa kcal
1033
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,1 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria, 1 rkl Piparjuuritahnaa, ripaus suolaa, 0.25 dl limenmehua, 3 rkl hienonnettua ruohosipulia, ripaus mustapippuria, 1 kpl Lime, Basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























