Vegaaninen voileipäkakku - Yhteishyvä

Vegaaninen voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku
Annokset
6
Mehevän ja maukkaan voileipäkakun täytteenä on samettisen pehmeää hernehummusta ja raikasta rapeaa waldorfinsalaattia. Täytä voileipäkakku edellisenä päivänä, niin se ehtii kostua tasaisesti.
Jaa Somessa

Ainekset

9 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
1/2 dl
Vettä
1/4 kpl
(¼ ) kasvisliemikuutiosta tai 0,5 tl kasvisfondia
1 rkl
Sitruunamehua

WALDORFINSALAATTI

1 kpl
Omena
2 kpl
Sellerinvartta
1/2 kpl
(à 100 g) saksanpähkinöitä
1/2 kpl
(à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
2 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Dijoninsinappia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

HERNEHUMMUS

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1/2 kpl
(à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Tahinia (seesamitahnaa)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Siirappia
1 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

KORISTELU

10 - 15 kpl
Salaatin- ja yrtinlehteä
10 kpl
Viinirypälettä
1 kpl
Omena
1/2 dl
Saksanpähkinöitä

Näin teet

1

Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Silppua sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa tasaiseksi.

1 kpl
Omena
2 kpl
Sellerinvartta
1/2 kpl
(à 100 g) saksanpähkinöitä
2 tl
Dijoninsinappia
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
(à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
2

Pane sulaneet herneet, kauravalmiste, puristettu sitruunamehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1/2 kpl
(à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Tahinia (seesamitahnaa)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3

Kuumenna vesi ja liuota siihen pieni nokare kasvisliemikuutiota tai vähän kasvisfondia. Sekoita sitruunamehu liemeen. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.

1/2 dl
Vettä
1/4 kpl
(¼ ) kasvisliemikuutiosta tai 0,5 tl kasvisfondia
1 rkl
Sitruunamehua
9 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
4

Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.

5

Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaatinlehdillä, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.

10 - 15 kpl
Salaatin- ja yrtinlehteä
10 kpl
Viinirypälettä
1 kpl
Omena
1/2 dl
Saksanpähkinöitä
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 24.4.2018
Muokattu: 23.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g171 g
Proteiinia6 g33 g
Rasvaa9 g53 g
Kuituja5 g31 g
Energiaa kj955 5730
Energiaa kcal228 1367

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • (¼ ) kasvisliemikuutiosta tai 0,5 tl kasvisfondia

  • 0,5 prk (à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • 0,5 prk (à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)

  • 2 rkl Tahinia (seesamitahnaa)

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • Salaatin- ja yrtinlehteä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g171 g
Proteiinia6 g33 g
Rasvaa9 g53 g
Kuituja5 g31 g
Energiaa kj955 5730
Energiaa kcal228 1367

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • (¼ ) kasvisliemikuutiosta tai 0,5 tl kasvisfondia

  • 0,5 prk (à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • 0,5 prk (à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)

  • 2 rkl Tahinia (seesamitahnaa)

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 tl Juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • Salaatin- ja yrtinlehteä

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.