Vegaaninen voileipäkakku

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Mehevän ja maukkaan voileipäkakun täytteenä on samettisen pehmeää hernehummusta ja rapeaa waldorfinsalaattia. Täytä voileipäkakku edellisenä päivänä, niin se ehtii kostua tasaisesti.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
9 kpltäysjyväpaahtoleipää
1/2 dlvettä
1/2 tlkasvisfondia
1 rklsitruunanmehua

Waldorfinsalaatti

1 kplomena
2 kplsellerinvartta
50 gsaksanpähkinöitä
75 gvegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
2 rklsitruunanmehua
2 tldijoninsinappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Hernehummus

200 g(1 ps) pakasteherneitä
75 gvegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
1 kplsitruuna
2 rkltahinia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 tlsiirappia
1 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Koristelu

75 gsalaattisekoitusta
125 g(1/4 rs) viinirypäleitä
1 kplomena
1/2 dlsaksanpähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplomena
    2 kplsellerinvartta
    50 gsaksanpähkinöitä
    2 tldijoninsinappia
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    75 gvegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
  2. 2

    Purista sitruunasta mehu. Laita sulatetut herneet, vegaaninen tuorejuusto, sitruunanmehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
    75 gvegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
    1 kplsitruuna
    2 rkltahinia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklöljyä
    1 tlsiirappia
    1/2 tlsuolaa
    1 tljuustokuminaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon kasvisfondi ja sitruunanmehu. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvettä
    1/2 tlkasvisfondia
    1 rklsitruunanmehua
    9 kpltäysjyväpaahtoleipää
  4. 4

    Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.

  5. 5

    Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaattisekoituksella, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.

    MääräAinesosa
    75 gsalaattisekoitusta
    125 g(1/4 rs) viinirypäleitä
    1 kplomena
    1/2 dlsaksanpähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kasvisfondia, 1 kpl Sitruunan mehu, 1 tl Juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
10.7.2018
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä