Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaninen voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevän ja maukkaan voileipäkakun täytteenä on samettisen pehmeää hernehummusta ja rapeaa waldorfinsalaattia. Täytä voileipäkakku edellisenä päivänä, niin se ehtii kostua tasaisesti.

Ainekset

9 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
1/2 dl
Vettä
1/2 tl
kasvisfondia
1 rkl
Sitruunanmehua

Waldorfinsalaatti

1 kpl
Omena
2 kpl
Sellerinvartta
50 g
saksanpähkinöitä
75 g
vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
2 rkl
Sitruunanmehua
2 tl
Dijoninsinappia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Hernehummus

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
75 g
vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Tahinia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Siirappia
1 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Koristelu

75 g
salaattisekoitusta
125 g
(1/4 rs) viinirypäleitä
1 kpl
Omena
1/2 dl
Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa.

1 kpl
Omena
2 kpl
Sellerinvartta
50 g
saksanpähkinöitä
2 tl
Dijoninsinappia
2 rkl
Sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa
75 g
vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
2

Purista sitruunasta mehu. Laita sulatetut herneet, vegaaninen tuorejuusto, sitruunanmehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
75 g
vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan)
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Tahinia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon kasvisfondi ja sitruunanmehu. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.

1/2 dl
Vettä
1/2 tl
kasvisfondia
1 rkl
Sitruunanmehua
9 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
4

Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.

5

Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaattisekoituksella, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.

75 g
salaattisekoitusta
125 g
(1/4 rs) viinirypäleitä
1 kpl
Omena
1/2 dl
Saksanpähkinöitä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 16.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

395

1656

22,7 g

6,5 g

32,5 g

12,0 g

6,7 g

12,0 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kasvisfondia,

1 kpl Sitruunan mehu,

1 tl Juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli