Vegaaninen voileipäkakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevän ja maukkaan voileipäkakun täytteenä on samettisen pehmeää hernehummusta ja rapeaa waldorfinsalaattia. Täytä voileipäkakku edellisenä päivänä, niin se ehtii kostua tasaisesti.
| 9 kpl | täysjyväpaahtoleipää |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 tl | kasvisfondia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| Waldorfinsalaatti | |
|---|---|
| 1 kpl | omena |
| 2 kpl | sellerinvartta |
| 50 g | saksanpähkinöitä |
| 75 g | vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Hernehummus | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 75 g | vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan) |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | tahinia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | siirappia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Koristelu | |
| 75 g | salaattisekoitusta |
| 125 g | (1/4 rs) viinirypäleitä |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 dl | saksanpähkinöitä |
- 1.
Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa.
- 2.
Purista sitruunasta mehu. Laita sulatetut herneet, vegaaninen tuorejuusto, sitruunanmehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.
- 3.
Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon kasvisfondi ja sitruunanmehu. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.
- 4.
Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.
- 5.
Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaattisekoituksella, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.
Vegaaninen voileipäkakku
Mehevän ja maukkaan voileipäkakun täytteenä on samettisen pehmeää hernehummusta ja rapeaa waldorfinsalaattia. Täytä voileipäkakku edellisenä päivänä, niin se ehtii kostua tasaisesti.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 9 kpl | täysjyväpaahtoleipää |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 tl | kasvisfondia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Waldorfinsalaatti | |
| 1 kpl | omena |
| 2 kpl | sellerinvartta |
| 50 g | saksanpähkinöitä |
| 75 g | vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Hernehummus | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 75 g | vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan) |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | tahinia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | siirappia |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Koristelu | |
| 75 g | salaattisekoitusta |
| 125 g | (1/4 rs) viinirypäleitä |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 dl | saksanpähkinöitä |
Valmistus
- 1
Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl omena 2 kpl sellerinvartta 50 g saksanpähkinöitä 2 tl dijoninsinappia 2 rkl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 75 g vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan) - 2
Purista sitruunasta mehu. Laita sulatetut herneet, vegaaninen tuorejuusto, sitruunanmehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä 75 g vegaanista tuorejuustoa (esim. oatly påmackan) 1 kpl sitruuna 2 rkl tahinia 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl öljyä 1 tl siirappia 1/2 tl suolaa 1 tl juustokuminaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon kasvisfondi ja sitruunanmehu. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vettä 1/2 tl kasvisfondia 1 rkl sitruunanmehua 9 kpl täysjyväpaahtoleipää - 4
Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.
- 5
Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaattisekoituksella, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.
Määrä Ainesosa 75 g salaattisekoitusta 125 g (1/4 rs) viinirypäleitä 1 kpl omena 1/2 dl saksanpähkinöitä
Ravintosisältö
395
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,7 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
395
Energiaa kcal
1656
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,7 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kasvisfondia, 1 kpl Sitruunan mehu, 1 tl Juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























