
Vegaaninen voileipäkakku
Ainekset
Waldorfinsalaatti
Hernehummus
Koristelu
Valmistus
Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa.
Purista sitruunasta mehu. Laita sulatetut herneet, vegaaninen tuorejuusto, sitruunanmehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.
Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon kasvisfondi ja sitruunanmehu. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.
Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.
Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaattisekoituksella, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
395
1656
22,7 g
6,5 g
32,5 g
12,0 g
6,7 g
12,0 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl kasvisfondia,
1 kpl Sitruunan mehu,
1 tl Juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli