Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaninen voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevän ja maukkaan voileipäkakun täytteenä on samettisen pehmeää hernehummusta ja raikasta rapeaa waldorfinsalaattia. Täytä voileipäkakku edellisenä päivänä, niin se ehtii kostua tasaisesti.

Ainekset

9 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
1/2 dl
Vettä
1/4 kpl
kasvisliemikuutiota tai 0,5 tl kasvisfondia
1 rkl
Sitruunamehua

waldorfinsalaatti

1 kpl
Omena
2 kpl
Sellerinvartta
50 g
saksanpähkinöitä
75 g
(1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
2 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Dijoninsinappia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

hernehummus

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
75 g
(1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Tahinia (seesamitahnaa)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Siirappia
1 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

koristelu

10 - 15 kpl
Salaatin- ja yrtinlehteä
10 kpl
Viinirypälettä
1 kpl
Omena
1/2 dl
Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Silppua sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa tasaiseksi.

1 kpl
Omena
2 kpl
Sellerinvartta
50 g
saksanpähkinöitä
2 tl
Dijoninsinappia
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
75 g
(1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
2

Laita sulaneet herneet, kauravalmiste, puristettu sitruunamehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
75 g
(1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. oatley påmackan)
1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Tahinia (seesamitahnaa)
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Kuumenna vesi ja liuota siihen pieni nokare kasvisliemikuutiota tai vähän kasvisfondia. Sekoita sitruunamehu liemeen. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.

1/2 dl
Vettä
1/4 kpl
kasvisliemikuutiota tai 0,5 tl kasvisfondia
1 rkl
Sitruunamehua
9 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
4

Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.

5

Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaatinlehdillä, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.

10 - 15 kpl
Salaatin- ja yrtinlehteä
10 kpl
Viinirypälettä
1 kpl
Omena
1/2 dl
Saksanpähkinöitä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 24.4.2018
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

305

1279

16,2 g

2,2 g

28,8 g

8,3 g

5,0 g

8,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Sellerinvartta,

75 g (1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim, oatley påmackan),

75 g (1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim, oatley påmackan),

1 kpl Sitruunan mehu,

1 tl Juustokuminaa,

10 - 15 kpl Salaatin- ja yrtinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli