Toast skagen -voileipäkakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Toast skagen -voileipäkakku
Play

Toast skagen -voileipäkakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Katkarapuja sisältävä toast skagen -voileipäkakku kruunaa juhlapöydän. Saaristolaistunnelmaa kakkuun tuo raikas skagenröra-rapusalaatti ja mehevä saaristolaisleipä. Koristele kakku kauniilla sipulikukalla, täytteen raaka-aineilla ja marjoilla.

Ainekset

skagenröra täyte

180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 1/2 dl
(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
300 g
(1 ps) paahtoleipää
325 g
(1 ps) tummaa vuokaleipää (esim. Maalahden limppu)

kostutus

3/4 dl
kalalientä

koristelu

1 kpl
punasipuli
240 g
(2 prk) smetanaa
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
100 g
(1 rs) mätiä
1 kpl
lime
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytteen katkaravut, juustot, smetana, ruohosipuli, limenmehu, suola ja pippuri.

180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 1/2 dl
(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2

Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois. Hienonna vuokaleipä sauvasekoittimella karkeaksi muruksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla. Asettele pohjalle paahtoleipää. Leikkaa paloja, jotta saat pohjan peitettyä. Kostuta kalaliemellä. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Lisää täytteen päälle leivänmurut. Levitä loput täytteestä, peitä paahtoleivällä ja kostuta.

300 g
(1 ps) paahtoleipää
325 g
(1 ps) tummaa vuokaleipää (esim. Maalahden limppu)
3/4 dl
kalalientä
3

Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon.

4

Valmista koristekukka leikkaamalla punasipulin kannasta ohut pala, jotta sipuli pysyy pystyssä, mutta kerrokset eivät irtoa toisistaan. Kuori sipuli ja leikkaa kahdeksaan osaan viiltämällä kaksi ristiä ylhäältä alaspäin niin, että kanta pysyy ehjänä. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, jotta kukka aukeaa.

1 kpl
punasipuli
5

Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele kakku.

240 g
(2 prk) smetanaa
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
100 g
(1 rs) mätiä
1 kpl
lime
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta

Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä koristeista katkarapusalaatti.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 6.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1663

397

25,1 g

15,6 g

27,0 g

7,1 g

3,7 g

13,1 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g (1 rs) ananaskirsikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli