Toast skagen -voileipäkakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Toast skagen -voileipäkakku

Toast skagen -voileipäkakku
Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Katkarapuja sisältävä toast skagen -voileipäkakku kruunaa juhlapöydän. Saaristolaistunnelmaa kakkuun tuo raikas skagenröra-rapusalaatti ja mehevä saaristolaisleipä. Koristele kakku kauniilla sipulikukalla, täytteen raaka-aineilla ja marjoilla.
Jaa Somessa

Ainekset

SKAGENRÖRA TÄYTE

180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 1/2 dl
(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
300 g
(1 ps) paahtoleipää
325 g
(1 ps) tummaa vuokaleipää (esim. Maalahden limppu)

KOSTUTUS

3/4 dl
kalalientä

KORISTELU

1 kpl
punasipuli
240 g
(2 prk) smetanaa
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
100 g
(1 rs) mätiä
1 kpl
lime
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta

Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä koristeista katkarapusalaatti.

Näin teet

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytteen katkaravut, juustot, smetana, ruohosipuli, limenmehu, suola ja pippuri.

180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 1/2 dl
(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
limenmehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
2

Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois. Hienonna vuokaleipä sauvasekoittimella karkeaksi muruksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla. Asettele pohjalle paahtoleipää. Leikkaa paloja, jotta saat pohjan peitettyä. Kostuta kalaliemellä. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Lisää täytteen päälle leivänmurut. Levitä loput täytteestä, peitä paahtoleivällä ja kostuta.

300 g
(1 ps) paahtoleipää
325 g
(1 ps) tummaa vuokaleipää (esim. Maalahden limppu)
3/4 dl
kalalientä
3

Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon.

4

Valmista koristekukka leikkaamalla punasipulin kannasta ohut pala, jotta sipuli pysyy pystyssä, mutta kerrokset eivät irtoa toisistaan. Kuori sipuli ja leikkaa kahdeksaan osaan viiltämällä kaksi ristiä ylhäältä alaspäin niin, että kanta pysyy ehjänä. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, jotta kukka aukeaa.

1 kpl
punasipuli
5

Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele kakku.

240 g
(2 prk) smetanaa
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
100 g
(1 rs) mätiä
1 kpl
lime
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1663 19954
Energiaa kcal397 4766
Rasvaa25.1 g301.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.6 g187.0 g
Hiilihydraatteja27.0 g324.0 g
Sokereita7.1 g85.0 g
Kuituja3.7 g44.0 g
Proteiinia13.1 g157.0 g
Suolaa1.9 g22.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g (1 rs) ananaskirsikoita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1663 19954
Energiaa kcal397 4766
Rasvaa25.1 g301.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.6 g187.0 g
Hiilihydraatteja27.0 g324.0 g
Sokereita7.1 g85.0 g
Kuituja3.7 g44.0 g
Proteiinia13.1 g157.0 g
Suolaa1.9 g22.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g (1 rs) ananaskirsikoita

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.