Toast skagen -voileipäkakku

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia

Katkarapuja sisältävä toast skagen -voileipäkakku kruunaa juhlapöydän. Saaristolaistunnelmaa kakkuun tuo raikas skagenröra-rapusalaatti ja mehevä saaristolaisleipä. Koristele kakku kauniilla sipulikukalla, täytteen raaka-aineilla ja marjoilla.

Ainekset

MääräAinesosa

SKAGENRÖRA TÄYTE

180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
250 g(1 prk) mascarponejuustoa
200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
120 g(1 prk) smetanaa
1 1/2 dl(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
2 rkllimenmehua
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
300 g(1 ps) paahtoleipää
325 g(1 ps) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu)

KOSTUTUS

3/4 dlkalalientä

KORISTELU

1 kplpunasipuli
240 g(2 prk) smetanaa
180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
100 g(1 rs) mätiä
1 kpllime
125 g(1 rs) pensasmustikoita
100 g(1 rs) ananaskirsikoita
180 g(1 ps) salaattisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytteen katkaravut, juustot, smetana, ruohosipuli, limenmehu, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 1/2 dl(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
    2 rkllimenmehua
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
  2. 2

    Leikkaa leivistä ohuesti kuoret pois. Hienonna vuokaleipä sauvasekoittimella karkeaksi muruksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla. Asettele pohjalle paahtoleipää. Leikkaa paloja, jotta saat pohjan peitettyä. Kostuta kalaliemellä. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Lisää täytteen päälle leivänmurut. Levitä loput täytteestä, peitä paahtoleivällä ja kostuta.

    MääräAinesosa
    300 g(1 ps) paahtoleipää
    325 g(1 ps) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu)
    3/4 dlkalalientä
  3. 3

    Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon.

  4. 4

    Valmista koristekukka leikkaamalla punasipulin kannasta ohut pala, jotta sipuli pysyy pystyssä, mutta kerrokset eivät irtoa toisistaan. Kuori sipuli ja leikkaa kahdeksaan osaan viiltämällä kaksi ristiä ylhäältä alaspäin niin, että kanta pysyy ehjänä. Kypsennä mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, jotta kukka aukeaa.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
  5. 5

    Vaahdota smetana sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele kakku.

    MääräAinesosa
    240 g(2 prk) smetanaa
    180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
    100 g(1 rs) mätiä
    1 kpllime
    125 g(1 rs) pensasmustikoita
    100 g(1 rs) ananaskirsikoita
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta

Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä koristeista katkarapusalaatti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.3.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä