Tsatsiki-kylmäsavulohikakku
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kreikkalaisvivahteinen lohi-voileipäkakku tarjoillaan naked cake tyyliin ilman kuorrutusta. Leipävuokaan koottava voileipäkakku on helppo tehdä.
| Täyte | |
|---|---|
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 300 g | kurkkua |
| 2 kpl | maustekurkkua |
| 200 g | fetajuustoa |
| 300 g | kylmäsavulohta |
| 5 dl | turkkilaista jogurtta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| Lisäksi | |
| 12 kpl | ruispaahtoleipää |
| Koristeluun | |
| 100 g | kylmäsavulohta |
| kurkkua | |
| sitruunaa | |
| tilliä | |
- 1.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.
- 2.
Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet hienoksi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat, tilli ja valkosipuli. Mausta suolalla.
- 3.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne sitruunanmehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
- 4.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla. Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Toista kerroksia, kunnes kakku on koottu.
- 5.
Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.
- 6.
Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.
Tsatsiki-kylmäsavulohikakku
Kreikkalaisvivahteinen lohi-voileipäkakku tarjoillaan naked cake tyyliin ilman kuorrutusta. Leipävuokaan koottava voileipäkakku on helppo tehdä.
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 300 g | kurkkua |
| 2 kpl | maustekurkkua |
| 200 g | fetajuustoa |
| 300 g | kylmäsavulohta |
| 5 dl | turkkilaista jogurtta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Lisäksi | |
| 12 kpl | ruispaahtoleipää |
Koristeluun | |
| 100 g | kylmäsavulohta |
| kurkkua | |
| sitruunaa | |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä 300 g kurkkua 2 kpl maustekurkkua - 2
Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet hienoksi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat, tilli ja valkosipuli. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 200 g fetajuustoa 300 g kylmäsavulohta 1 kpl ruukku tilliä 2 kpl valkosipulinkynttä 5 dl turkkilaista jogurtta 1/2 tl suolaa - 3
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne sitruunanmehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunanmehua - 4
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla. Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Toista kerroksia, kunnes kakku on koottu.
Määrä Ainesosa 12 kpl ruispaahtoleipää - 5
Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.
- 6
Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.
Määrä Ainesosa 100 g kylmäsavulohta kurkkua sitruunaa tilliä
Ravintosisältö
196
Energiaa kcal
821
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,4 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
11,7 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
196
Energiaa kcal
821
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,4 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
11,7 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 kpl Liivatelehteä, kurkkua, Sitruunaa, Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























