
Tsatsiki-kylmäsavulohikakku
Ainekset
Täyte
Lisäksi
Koristeluun
Valmistus
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.
Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet hienoksi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat, tilli ja valkosipuli. Mausta suolalla.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne sitruunanmehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla. Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Toista kerroksia, kunnes kakku on koottu.
Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.
Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
821
10,1 g
4,9 g
13,4 g
2,5 g
1,2 g
11,7 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 kpl Liivatelehteä,
kurkkua,
Sitruunaa,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli