Tsatsiki-kylmäsavulohikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tsatsiki-kylmäsavulohikakku

Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Kreikkalaisvivahteinen lohi-voileipäkakku tarjoillaan trendikkäästi naked cake tyyliin ilman kuorrutusta.

Ainekset

täyte

5 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(300 g) kurkku
2 kpl
Maustekurkkua
200 g
Fetajuustoa
300 g
Kylmäsavulohta
5 dl
Turkkilaista jogurtta
1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, minttua, ruohosipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sitruunamehua

koristeluun

100 g
Kylmäsavulohiviipaleita
Kurkkuviipaleita
Sitruunaviipaleita
Tilliä

lisäksi

12 kpl
Ruispaahtoleipää

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.
Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat ja yrtit. Mausta raastetuilla valkosipulinkynsillä ja suolalla.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla.
Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Kokoa kakku ja levitä pintaan loput täytteestä.
Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli. Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.5.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

571

136

6,4 g

4,1 g

13,4 g

2,6 g

1,3 g

5,4 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

300 g Kylmäsavulohta,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Sitruunamehua,

100 g Kylmäsavulohiviipaleita,

Kurkkuviipaleita,

Sitruunaviipaleita,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli