Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.
Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat ja yrtit. Mausta raastetuilla valkosipulinkynsillä ja suolalla.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla.
Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Kokoa kakku ja levitä pintaan loput täytteestä.
Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli. Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
571
136
6,4 g
4,1 g
13,4 g
2,6 g
1,3 g
5,4 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Liivatelehteä,
300 g Kylmäsavulohta,
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Suolaa,
2 rkl Sitruunamehua,
100 g Kylmäsavulohiviipaleita,
Kurkkuviipaleita,
Sitruunaviipaleita,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli