Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tsatsiki-kylmäsavulohikakku

Tsatsiki-kylmäsavulohikakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Kreikkalaisvivahteinen lohi-voileipäkakku tarjoillaan naked cake tyyliin ilman kuorrutusta. Leipävuokaan koottava voileipäkakku on helppo tehdä.

Ainekset

Täyte

5 kpl
Liivatelehteä
300 g
(1 kpl) kurkkua
2 kpl
Maustekurkkua
200 g
Fetajuustoa
300 g
Kylmäsavulohta
5 dl
Turkkilaista jogurtta
1 kpl
ruukku tilliä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sitruunanmehua

Lisäksi

12 kpl
Ruispaahtoleipää

Koristeluun

100 g
Kylmäsavulohta
kurkkua
Sitruunaa
Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.

5 kpl
Liivatelehteä
300 g
(1 kpl) kurkkua
2 kpl
Maustekurkkua
2

Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet hienoksi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat, tilli ja valkosipuli. Mausta suolalla.

200 g
Fetajuustoa
300 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
ruukku tilliä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
5 dl
Turkkilaista jogurtta
1/2 tl
Suolaa
3

Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne sitruunanmehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.

2 rkl
Sitruunanmehua
4

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla. Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Toista kerroksia, kunnes kakku on koottu.

12 kpl
Ruispaahtoleipää
5

Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.

6

Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

100 g
Kylmäsavulohta
kurkkua
Sitruunaa
Tilliä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 7.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

196

821

10,1 g

4,9 g

13,4 g

2,5 g

1,2 g

11,7 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 kpl Liivatelehteä,

kurkkua,

Sitruunaa,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli