Kinkkuvoileipäkakku

Nappaa talteen!
Voileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki. Valmista maukas täyte palvikinkusta, maustekurkuista, maksapasteijasta ja punaisesta pestosta. Tee vaihteeksi helppo naked cake: jätä voileipäkakun sivut peittämättä niin, että täyte jää näkyviin.
| 18 kpl | täysjyväpaahtoleipäviipaleita |
| Kostutus | |
|---|---|
| 2 dl | maitoa |
| 1 rkl | kasvisfondia |
| Täyte | |
| 300 g | (1 pkt) palvikinkkua |
| 190 g | (1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 400 g | (2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 rkl | punaista pestoa |
| Päälle | |
| 100 g | majoneesia |
| 100 g | sulatejuustoa |
| Koristeeksi | |
| ruohosipulia | |
| kinkkuviipaleita | |
| viinirypäleitä | |
| kirsikkatomaatteja | |
- 1.
Valmista täyte. Hienonna palvikinkku, pikkukurkut ja persilja. Pehmennä maksapasteija ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.
- 2.
Mausta maito fondilla. Leikkaa kuoret pois leipäviipaleista. Laita kaksi isoa palaa tuorekelmua ristikkäin toistensa päälle. Asettele 6 leipäviipaletta vieri viereen kelmun päälle ja kostuta leivät maito-fondiseoksella pullasudin avulla.
- 3.
Levitä puolet täytteestä leipien päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lopulla täytteellä. Lisää päälle viimeinen leipäkerros ja kostuta hyvin.
- 4.
Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä leikkuulaudan päälle. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi toinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
- 5.
Suorista voileipäkakun reunat sahanteräisellä veitsellä ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrute majoneesista ja sulatejuustosta ja levitä kakun päälle.
- 6.
Silppua kevät- tai ruohosipulit ja ripottele kuorrutteen päälle. Kietaise puolitetut kinkkuviipaleet rulliksi ja asettele ne kakun päälle. Pujota viinirypäleet ja kirsikkatomaatit tikkuihin ja pistä tikut pystyyn kakun koristeeksi.
Kinkkuvoileipäkakku
Voileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki. Valmista maukas täyte palvikinkusta, maustekurkuista, maksapasteijasta ja punaisesta pestosta. Tee vaihteeksi helppo naked cake: jätä voileipäkakun sivut peittämättä niin, että täyte jää näkyviin.
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 18 kpl | täysjyväpaahtoleipäviipaleita |
Kostutus | |
| 2 dl | maitoa |
| 1 rkl | kasvisfondia |
Täyte | |
| 300 g | (1 pkt) palvikinkkua |
| 190 g | (1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 400 g | (2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 rkl | punaista pestoa |
Päälle | |
| 100 g | majoneesia |
| 100 g | sulatejuustoa |
Koristeeksi | |
| ruohosipulia | |
| kinkkuviipaleita | |
| viinirypäleitä | |
| kirsikkatomaatteja | |
Valmistus
- 1
Valmista täyte. Hienonna palvikinkku, pikkukurkut ja persilja. Pehmennä maksapasteija ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 3 rkl punaista pestoa 1/2 kpl ruukkua persiljaa 400 g (2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa 200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa 300 g (1 pkt) palvikinkkua 190 g (1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja - 2
Mausta maito fondilla. Leikkaa kuoret pois leipäviipaleista. Laita kaksi isoa palaa tuorekelmua ristikkäin toistensa päälle. Asettele 6 leipäviipaletta vieri viereen kelmun päälle ja kostuta leivät maito-fondiseoksella pullasudin avulla.
Määrä Ainesosa 18 kpl täysjyväpaahtoleipäviipaleita 2 dl maitoa 1 rkl kasvisfondia - 3
Levitä puolet täytteestä leipien päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lopulla täytteellä. Lisää päälle viimeinen leipäkerros ja kostuta hyvin.
- 4
Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä leikkuulaudan päälle. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi toinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
- 5
Suorista voileipäkakun reunat sahanteräisellä veitsellä ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrute majoneesista ja sulatejuustosta ja levitä kakun päälle.
Määrä Ainesosa 100 g majoneesia 100 g sulatejuustoa - 6
Silppua kevät- tai ruohosipulit ja ripottele kuorrutteen päälle. Kietaise puolitetut kinkkuviipaleet rulliksi ja asettele ne kakun päälle. Pujota viinirypäleet ja kirsikkatomaatit tikkuihin ja pistä tikut pystyyn kakun koristeeksi.
Määrä Ainesosa ruohosipulia kinkkuviipaleita viinirypäleitä kirsikkatomaatteja
Ravintosisältö
168
Energiaa kcal
705
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,1 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
168
Energiaa kcal
705
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,1 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 18 kpl täysjyväpaahtoleipäviipaleita, 1 rkl Kasvisfondia, ruohosipulia , kinkkuviipaleita, viinirypäleitä , kirsikkatomaatteja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























