Kinkkuvoileipäkakku - Yhteishyvä

Kinkkuvoileipäkakku

???
Annokset
15
Jaa Somessa

Ainekset

24 kpl
Pientä viipaletta vehnäpaahtoleipää

KOSTUTUS:

2 dl
Maitoa
1 rkl
Kasvisfondia

TÄYTE:

300 g
Palvikinkkua
2 1/2 dl
Pikkukurkkuja (coctail)
4 rkl
Persiljaa
300 g
Maksamakkaraa
200 g
Maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa
2 rkl
Punaista pestoa

KUORRUTUS:

1 kpl
(kevyt) majoneesia
100 g
Sulatejuustoa
100 g
Kinkkusulatejuustoa
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
5 dl
Juustoraastetta

KORISTELUUN:

Leikkeleitä, tomaattiruusuja, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ym.

Näin teet

1

Valmistusohje

Aseta muovikelmu n.20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista kuoret vierekkäisiltä sivuilta. Aseta 6 leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti. (Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan) Kostuta leivät maustetulla maidolla.Valmista täyte. Kuutioi palvikinkku ja pikkukurkut, hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle 6 leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin, että leipäkerroksia on neljä. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros.Aseta paino voileipäkakun päälle (esim. toinen uunivuoka) ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.Nosta voileipäkakku kelmun avulla leikkuulaudan päälle. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä. Sekoita kuorrutusta varten majoneesi ja sulatejuustot. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Silppua ruohosipuli. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen. Koristele voileipäkakku. Nosta kelmun avulla tarjoiluvadille ja leikkaa kelmun reunat pois.Koristele komeaksiMeetvurstikukkaHalkaise meetvurstiviipale puoliväliin saakka. Kierrä reunoista meetvursti kukaksi.TomaattiruusukePese tomaatti. Kuori tomaatti kiertäen niin, että saat kuoresta pitkän suikaleen. Kierrä kuorisuikale ruusuksi kiertämällä sitä ulkoreunasta sisäänpäin. Lopuksi sujauta alakautta suikaleen pää keskelle ruusua.

Resepti
Kristiina Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa