Voileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki. Valmista maukas täyte palvikinkusta, maustekurkuista, maksapasteijasta ja punaisesta pestosta. Tee vaihteeksi helppo naked cake: jätä voileipäkakun sivut peittämättä niin, että täyte jää näkyviin.

Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
18 kpltäysjyväpaahtoleipäviipaleita

Kostutus

2 dlmaitoa
1 rklkasvisfondia

Täyte

300 g(1 pkt) palvikinkkua
190 g(1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja
1/2 kplruukkua persiljaa
400 g(2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa
200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
3 rklpunaista pestoa

Päälle

100 gmajoneesia
100 gsulatejuustoa

Koristeeksi

ruohosipulia
kinkkuviipaleita
viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja

Valmistus

  1. 1

    Valmista täyte. Hienonna palvikinkku, pikkukurkut ja persilja. Pehmennä maksapasteija ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    3 rklpunaista pestoa
    1/2 kplruukkua persiljaa
    400 g(2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    300 g(1 pkt) palvikinkkua
    190 g(1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja
  2. 2

    Mausta maito fondilla. Leikkaa kuoret pois leipäviipaleista. Laita kaksi isoa palaa tuorekelmua ristikkäin toistensa päälle. Asettele 6 leipäviipaletta vieri viereen kelmun päälle ja kostuta leivät maito-fondiseoksella pullasudin avulla.

    MääräAinesosa
    18 kpltäysjyväpaahtoleipäviipaleita
    2 dlmaitoa
    1 rklkasvisfondia
  3. 3

    Levitä puolet täytteestä leipien päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lopulla täytteellä. Lisää päälle viimeinen leipäkerros ja kostuta hyvin.

  4. 4

    Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä leikkuulaudan päälle. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi toinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

  5. 5

    Suorista voileipäkakun reunat sahanteräisellä veitsellä ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrute majoneesista ja sulatejuustosta ja levitä kakun päälle.

    MääräAinesosa
    100 gmajoneesia
    100 gsulatejuustoa
  6. 6

    Silppua kevät- tai ruohosipulit ja ripottele kuorrutteen päälle. Kietaise puolitetut kinkkuviipaleet rulliksi ja asettele ne kakun päälle. Pujota viinirypäleet ja kirsikkatomaatit tikkuihin ja pistä tikut pystyyn kakun koristeeksi.

    MääräAinesosa
    ruohosipulia
    kinkkuviipaleita
    viinirypäleitä
    kirsikkatomaatteja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 18 kpl täysjyväpaahtoleipäviipaleita, 1 rkl Kasvisfondia, ruohosipulia , kinkkuviipaleita, viinirypäleitä , kirsikkatomaatteja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä