Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Voileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki. Valmista maukas täyte palvikinkusta, maustekurkuista, maksapasteijasta ja punaisesta pestosta. Tee vaihteeksi helppo naked cake: jätä voileipäkakun sivut peittämättä niin, että täyte jää näkyviin.

Ainekset

18 kpl
täysjyväpaahtoleipäviipaleita

Kostutus

2 dl
Maitoa
1 rkl
Kasvisfondia

Täyte

300 g
(1 pkt) Palvikinkkua
190 g
(1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja
1/2 kpl
ruukkua persiljaa
400 g
(2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa
200 g
(1 pkt) Maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
Punaista pestoa

Päälle

100 g
majoneesia
100 g
sulatejuustoa

Koristeeksi

ruohosipulia
kinkkuviipaleita
viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte. Hienonna palvikinkku, pikkukurkut ja persilja. Pehmennä maksapasteija ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään.

3 rkl
Punaista pestoa
1/2 kpl
ruukkua persiljaa
400 g
(2 pkt, à 200 g) maksapasteijaa
200 g
(1 pkt) Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
(1 pkt) Palvikinkkua
190 g
(1 prk, 340/190 g) pikkukurkkuja
2

Mausta maito fondilla. Leikkaa kuoret pois leipäviipaleista. Laita kaksi isoa palaa tuorekelmua ristikkäin toistensa päälle. Asettele 6 leipäviipaletta vieri viereen kelmun päälle ja kostuta leivät maito-fondiseoksella pullasudin avulla.

18 kpl
täysjyväpaahtoleipäviipaleita
2 dl
Maitoa
1 rkl
Kasvisfondia
3

Levitä puolet täytteestä leipien päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lopulla täytteellä. Lisää päälle viimeinen leipäkerros ja kostuta hyvin.

4

Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä leikkuulaudan päälle. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi toinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

5

Suorista voileipäkakun reunat sahanteräisellä veitsellä ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrute majoneesista ja sulatejuustosta ja levitä kakun päälle.

100 g
majoneesia
100 g
sulatejuustoa
6

Silppua kevät- tai ruohosipulit ja ripottele kuorrutteen päälle. Kietaise puolitetut kinkkuviipaleet rulliksi ja asettele ne kakun päälle. Pujota viinirypäleet ja kirsikkatomaatit tikkuihin ja pistä tikut pystyyn kakun koristeeksi.

ruohosipulia
kinkkuviipaleita
viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 4.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

168

705

12,1 g

4,9 g

5,1 g

2,9 g

0,5 g

9,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

18 kpl täysjyväpaahtoleipäviipaleita,

1 rkl Kasvisfondia,

ruohosipulia ,

kinkkuviipaleita,

viinirypäleitä ,

kirsikkatomaatteja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli