Valmista tomaattitäyte. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Soseuta täytteen ainekset tehosekoittimessa rouheaksi tahnaksi.
Valmista feta-oliivitäyte. Murenna feta tehosekoittimen kulhoon. Valuta oliivit. Lisää oliivit ja mehu kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi. Hienonna maustekurkku. Sekoita kurkku ja yrttimauste tahnaan.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä puolet tomaattitäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä puolet feta-oliivitäytteestä. Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita jogurtti juustoon. Nosta voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus pinnalle ja reunoille. Pese sitruuna ja huuhtele kurkku. Koristele kakku kurkkuviipaleilla, sitruunalohkoilla, mintunlehdillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
295
1234
13,4 g
7,0 g
29,2 g
4,5 g
4,7 g
11,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
minttua,
aurinkokuivattua tomaattia,
vihreitä kivettömiä oliiveja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli