Välimeren voileipäkakku

arvosana5/5

(3)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Välimerellinen voileipäkakku kätkee sisäänsä herkullista aurinkokuivatuista tomaateista ja pavuista valmistuvaa täytettä ja pikanttia feta-oliivitahnaa. Kasvisvoileipäkakku on erinomainen tarjottava esimerkiksi valmistujaisjuhlissa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
500 g(15 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää
1 dlmaitoa

Tomaattitäyte

1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
230 g(1 prk) esikeitettyjä valkoisia papuja
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1 rklsitruunanmehua
1 rkltomaattisosetta
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa

Feta-oliivitäyte

200 g(1 pkt) fetajuustoa
1 dlvihreitä kivettömiä oliiveja
1 rklsitruunanmehua
1 kplmaustekurkku
1 tlvälimeren yrttisekoitusta

Kuorrutus

200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dlpaksua jogurttia

Koristelu

1/2 kplkurkkua
1/2 kplsitruunaa
minttua
aurinkokuivattua tomaattia
vihreitä kivettömiä oliiveja

Valmistus

  1. 1

    Valmista tomaattitäyte. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Soseuta täytteen ainekset tehosekoittimessa rouheaksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
    230 g(1 prk) esikeitettyjä valkoisia papuja
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
    1 rklsitruunanmehua
    1 rkltomaattisosetta
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista feta-oliivitäyte. Murenna feta tehosekoittimen kulhoon. Valuta oliivit. Lisää oliivit ja mehu kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi. Hienonna maustekurkku. Sekoita kurkku ja yrttimauste tahnaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1 dlvihreitä kivettömiä oliiveja
    1 rklsitruunanmehua
    1 kplmaustekurkku
    1 tlvälimeren yrttisekoitusta
  3. 3

    Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä puolet tomaattitäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä puolet feta-oliivitäytteestä. Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    500 g(15 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää
    1 dlmaitoa
  4. 4

    Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita jogurtti juustoon. Nosta voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus pinnalle ja reunoille. Pese sitruuna ja huuhtele kurkku. Koristele kakku kurkkuviipaleilla, sitruunalohkoilla, mintunlehdillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1 dlpaksua jogurttia
    1/2 kplsitruunaa
    1/2 kplkurkkua
    minttua
    aurinkokuivattua tomaattia
    vihreitä kivettömiä oliiveja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: minttua, aurinkokuivattua tomaattia, vihreitä kivettömiä oliiveja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä