Välimeren voileipäkakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Välimerellinen voileipäkakku kätkee sisäänsä herkullista aurinkokuivatuista tomaateista ja pavuista valmistuvaa täytettä ja pikanttia feta-oliivitahnaa. Kasvisvoileipäkakku on erinomainen tarjottava esimerkiksi valmistujaisjuhlissa.
| 500 g | (15 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää |
| 1 dl | maitoa |
| Tomaattitäyte | |
|---|---|
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 230 g | (1 prk) esikeitettyjä valkoisia papuja |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Feta-oliivitäyte | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 dl | vihreitä kivettömiä oliiveja |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 tl | välimeren yrttisekoitusta |
| Kuorrutus | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | paksua jogurttia |
| Koristelu | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| minttua | |
| aurinkokuivattua tomaattia | |
| vihreitä kivettömiä oliiveja | |
- 1.
Valmista tomaattitäyte. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Soseuta täytteen ainekset tehosekoittimessa rouheaksi tahnaksi.
- 2.
Valmista feta-oliivitäyte. Murenna feta tehosekoittimen kulhoon. Valuta oliivit. Lisää oliivit ja mehu kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi. Hienonna maustekurkku. Sekoita kurkku ja yrttimauste tahnaan.
- 3.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä puolet tomaattitäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä puolet feta-oliivitäytteestä. Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.
- 4.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita jogurtti juustoon. Nosta voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus pinnalle ja reunoille. Pese sitruuna ja huuhtele kurkku. Koristele kakku kurkkuviipaleilla, sitruunalohkoilla, mintunlehdillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla.
Välimerellinen voileipäkakku kätkee sisäänsä herkullista aurinkokuivatuista tomaateista ja pavuista valmistuvaa täytettä ja pikanttia feta-oliivitahnaa. Kasvisvoileipäkakku on erinomainen tarjottava esimerkiksi valmistujaisjuhlissa.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (15 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää |
| 1 dl | maitoa |
Tomaattitäyte | |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 230 g | (1 prk) esikeitettyjä valkoisia papuja |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Feta-oliivitäyte | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 dl | vihreitä kivettömiä oliiveja |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 1 tl | välimeren yrttisekoitusta |
Kuorrutus | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | paksua jogurttia |
Koristelu | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| minttua | |
| aurinkokuivattua tomaattia | |
| vihreitä kivettömiä oliiveja | |
Valmistus
- 1
Valmista tomaattitäyte. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Soseuta täytteen ainekset tehosekoittimessa rouheaksi tahnaksi.
Määrä Ainesosa 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 230 g (1 prk) esikeitettyjä valkoisia papuja 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl tomaattisosetta 1/2 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa - 2
Valmista feta-oliivitäyte. Murenna feta tehosekoittimen kulhoon. Valuta oliivit. Lisää oliivit ja mehu kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi. Hienonna maustekurkku. Sekoita kurkku ja yrttimauste tahnaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja 1 rkl sitruunanmehua 1 kpl maustekurkku 1 tl välimeren yrttisekoitusta - 3
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä puolet tomaattitäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä puolet feta-oliivitäytteestä. Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 500 g (15 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää 1 dl maitoa - 4
Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita jogurtti juustoon. Nosta voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus pinnalle ja reunoille. Pese sitruuna ja huuhtele kurkku. Koristele kakku kurkkuviipaleilla, sitruunalohkoilla, mintunlehdillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1 dl paksua jogurttia 1/2 kpl sitruunaa 1/2 kpl kurkkua minttua aurinkokuivattua tomaattia vihreitä kivettömiä oliiveja
Ravintosisältö
295
Energiaa kcal
1234
Energiaa kj
13,4 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
295
Energiaa kcal
1234
Energiaa kj
13,4 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: minttua, aurinkokuivattua tomaattia, vihreitä kivettömiä oliiveja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























