Perinteinen kinkkuvoileipäkakku

arvosana5/5

(3)arviota
12 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Kinkkuvoileipäkakku on juhlien perinteinen tarjottava. Kahden täytteen kinkkukakku on samaan aikaan raikas ja täyttävä, sillä kurkkutäyte on täydellinen pari savuisalle kinkulle.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
12 kplgrahampaahtoleipäviipaletta
6 kplvehnäpaahtoleipäviipaletta

Kinkkutäyte

350 gpalvikinkkua palana
150 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 dlmakeaa chilikastiketta
1 1/2 rklsinappia

Kurkkutäyte

1 kplmaustekurkku
1/2 kplkurkku
200 g(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa

Kostutus

1 dlmaitoa

Kuorrutus

200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlmajoneesia

Koristelu

1 kplruukku basilikaa
1 kplruukku persiljaa
kirsikkatomaatteja
ohutta kinkkuleikkelettä

Valmistus

  1. 1

    Valmista kinkkutäyte. Hienonna kinkku pieneksi rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Ota noin 1 dl rouhetta talteen koristelua varten. Sekoita loppu kinkku ranskankerman, chilikastikkeen ja sinapin kanssa.

    MääräAinesosa
    350 gpalvikinkkua palana
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 dlmakeaa chilikastiketta
    1 1/2 rklsinappia
  2. 2

    Valmista kurkkutäyte. Kuutioi kurkut pieneksi kuutioksi ja sekoita tuorejuuston ja ranskankerman kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplmaustekurkku
    1/2 kplkurkku
    200 g(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
  3. 3

    Aseta isolle leikkuulaudalle iso pala foliota ja pari pitkää palaa kelmua, joihin voit kääriä kakun. Leikkaa leivistä reunat pois.

    MääräAinesosa
    12 kplgrahampaahtoleipäviipaletta
    6 kplvehnäpaahtoleipäviipaletta
  4. 4

    Aseta kuusi palaa grahamleipää kelmun päälle vieri viereen. Kostuta maidolla. Levitä päälle kinkkutäyte. Laita täytteen päälle 6 palaa vehnäleipää. Kostuta leivät. Levitä päälle kurkkutäyte. Laita täytteen päälle loput grahamleipäviipaleet ja kostuta ne. Kääri kakku tiukasti kelmuun ja folioon. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
  5. 5

    Kuorruta ja koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Avaa folio ja kelmu kakun pinnalta. Kumoa kakku laittamalla tarjoiluastia kakun päälle ja kääntämällä koko paketti varovasti ympäri. Irrota kelmut ja folio.

  6. 6

    Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja hienonna koristeeksi tulevat yrtit. Levitä kuorrutusta paksummin kakun pinnalle ja ohuemmin reunoille. Painele hienonnetut yrtit kakun reunoille. Koristele kakun pinta kinkkurouheella, kirsikkatomaateilla ja ohuilla kinkkuleikkeleillä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    1 kplruukku persiljaa
    kirsikkatomaatteja
    ohutta kinkkuleikkelettä

Voileipäkakku säilyy jääkaapissa täytettynä pari päivää. Kuorruta ja koristele kakku kuitenkin vasta tarjoilupäivän aamuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kirsikkatomaatteja, ohutta kinkkuleikkelettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä