Perinteinen sima kuivahiivalla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen sima kuivahiivalla

Perinteinen sima kuivahiivalla
Litraa
5
Valmistusaika
Useita tunteja
Kotitekoinen vappusima on helppo valmistaa kuivahiivalla. Pirteä juoma maistuu kevään ja kesän juhlissa, mutta sopii myös boolin tai limsan vaihtoehdoksi ympäri vuoden. Reseptillä valmistuu noin 5 litraa simaa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 l
vettä
2 kpl
sitruunaa
3 dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
1/4 tl
kuivahiivaa

PULLOIHIN

sokeria
rusinoita

Näin teet

1

Pese sitruunat hyvin. Kuori kirkkaankeltainen osa ohuelti kuorimaveitsellä. Poista kuoren alla oleva valkoinen kerros terävällä veitsellä, viipaloi hedelmäliha ja poista siemenet.

2 kpl
sitruunaa
2

Nosta sitruunaviipaleet ja keltaiset kuoret isoon (vähintään 6 litraa) kattilaan tai sankoon sokerien kanssa. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada sokerien päälle. Sekoita, kunnes sokerit liukenevat. Kaada päälle 2 litraa kylmää vettä. Jäähdytä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Ripottele hiiva pinnalle ja sekoita hetken päästä nesteen joukkoon. Peitä astia kannella ja jätä käymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

4 l
vettä
3 dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
1/4 tl
kuivahiivaa
3

Siivilöi juoma ja pullota puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalle olet lisännyt 1 tl sokeria sekä muutaman rusinan. Sulje pullojen korkit löysästi ja nosta jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu jääkaapissa noin 1 viikossa ja huoneenlämmössä noin 3 päivässä.

sokeria
rusinoita
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.2.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1773 8863
Energiaa kcal424 2118
RasvaaEi tietojaEi tietoja
Tyydyttynyttä rasvaaEi tietojaEi tietoja
Hiilihydraatteja102.6 g513.0 g
Sokereita102.6 g513.0 g
Kuituja0.6 g3.0 g
Proteiinia0.2 g1.0 g
Suolaa0.0 g0.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl kuivahiivaa

  • sokeria

  • rusinoita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1773 8863
Energiaa kcal424 2118
RasvaaEi tietojaEi tietoja
Tyydyttynyttä rasvaaEi tietojaEi tietoja
Hiilihydraatteja102.6 g513.0 g
Sokereita102.6 g513.0 g
Kuituja0.6 g3.0 g
Proteiinia0.2 g1.0 g
Suolaa0.0 g0.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl kuivahiivaa

  • sokeria

  • rusinoita

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.