Pese sitruunat hyvin. Kuori kirkkaankeltainen osa ohuelti kuorimaveitsellä. Poista kuoren alla oleva valkoinen kerros terävällä veitsellä, viipaloi hedelmäliha ja poista siemenet.
Nosta sitruunaviipaleet ja keltaiset kuoret isoon (vähintään 6 litraa) kattilaan tai sankoon sokerien kanssa. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada sokerien päälle. Sekoita, kunnes sokerit liukenevat. Kaada päälle 2 litraa kylmää vettä. Jäähdytä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Ripottele hiiva pinnalle ja sekoita hetken päästä nesteen joukkoon. Peitä astia kannella ja jätä käymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön.
Siivilöi juoma ja pullota puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalle olet lisännyt 1 tl sokeria sekä muutaman rusinan. Sulje pullojen korkit löysästi ja nosta jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu jääkaapissa noin 1 viikossa ja huoneenlämmössä noin 3 päivässä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
424
1773
—
—
102,6 g
102,6 g
0,6 g
0,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl kuivahiivaa,
sokeria ,
rusinoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli