Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen sima kuivahiivalla

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
5 Litraa
Fork and knife
5 Litraa
Kotitekoinen vappusima on helppo valmistaa kuivahiivalla. Pirteä juoma maistuu kevään ja kesän juhlissa, mutta sopii myös boolin tai limsan vaihtoehdoksi ympäri vuoden. Reseptillä valmistuu noin 5 litraa simaa.

Ainekset

4 l
vettä
2 kpl
sitruunaa
3 dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
1/4 tl
kuivahiivaa

PULLOIHIN

sokeria
rusinoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese sitruunat hyvin. Kuori kirkkaankeltainen osa ohuelti kuorimaveitsellä. Poista kuoren alla oleva valkoinen kerros terävällä veitsellä, viipaloi hedelmäliha ja poista siemenet.

2 kpl
sitruunaa
2

Nosta sitruunaviipaleet ja keltaiset kuoret isoon (vähintään 6 litraa) kattilaan tai sankoon sokerien kanssa. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada sokerien päälle. Sekoita, kunnes sokerit liukenevat. Kaada päälle 2 litraa kylmää vettä. Jäähdytä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Ripottele hiiva pinnalle ja sekoita hetken päästä nesteen joukkoon. Peitä astia kannella ja jätä käymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

4 l
vettä
3 dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
1/4 tl
kuivahiivaa
3

Siivilöi juoma ja pullota puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalle olet lisännyt 1 tl sokeria sekä muutaman rusinan. Sulje pullojen korkit löysästi ja nosta jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu jääkaapissa noin 1 viikossa ja huoneenlämmössä noin 3 päivässä.

sokeria
rusinoita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.2.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1773

102,6 g

102,6 g

0,6 g

0,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl kuivahiivaa,

sokeria ,

rusinoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli