Perinteinen sima kuivahiivalla
Ainekset
Valmistus
Pese sitruunat hyvin. Kuori kirkkaankeltainen osa ohuelti kuorimaveitsellä. Poista kuoren alla oleva valkoinen kerros terävällä veitsellä, viipaloi hedelmäliha ja poista siemenet.
Nosta sitruunaviipaleet ja keltaiset kuoret isoon (vähintään 6 litraa) kattilaan tai sankoon sokerien kanssa. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada sokerien päälle. Sekoita, kunnes sokerit liukenevat. Kaada päälle 2 litraa kylmää vettä. Jäähdytä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Ripottele hiiva pinnalle ja sekoita hetken päästä nesteen joukkoon. Peitä astia kannella ja jätä käymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön.
Siivilöi juoma ja pullota puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalle olet lisännyt 1 tl sokeria sekä muutaman rusinan. Sulje pullojen korkit löysästi ja nosta jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu jääkaapissa noin 1 viikossa ja huoneenlämmössä noin 3 päivässä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
424
1773
—
—
102,6 g
102,6 g
0,6 g
0,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl kuivahiivaa,
sokeria ,
rusinoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli