Perinteinen sima kuivahiivalla

arvosana5/5

(1)arvio
5 Litraa

Useita tunteja

Kotitekoinen vappusima on helppo valmistaa kuivahiivalla. Pirteä juoma maistuu kevään ja kesän juhlissa, mutta sopii myös boolin tai limsan vaihtoehdoksi ympäri vuoden. Reseptillä valmistuu noin 5 litraa simaa.

Ainekset

MääräAinesosa
4 lvettä
2 kplsitruunaa
3 dlfariinisokeria
3 dlsokeria
1/4 tlkuivahiivaa

PULLOIHIN

sokeria
rusinoita

Valmistus

  1. 1

    Pese sitruunat hyvin. Kuori kirkkaankeltainen osa ohuelti kuorimaveitsellä. Poista kuoren alla oleva valkoinen kerros terävällä veitsellä, viipaloi hedelmäliha ja poista siemenet.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
  2. 2

    Nosta sitruunaviipaleet ja keltaiset kuoret isoon (vähintään 6 litraa) kattilaan tai sankoon sokerien kanssa. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada sokerien päälle. Sekoita, kunnes sokerit liukenevat. Kaada päälle 2 litraa kylmää vettä. Jäähdytä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Ripottele hiiva pinnalle ja sekoita hetken päästä nesteen joukkoon. Peitä astia kannella ja jätä käymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    4 lvettä
    3 dlfariinisokeria
    3 dlsokeria
    1/4 tlkuivahiivaa
  3. 3

    Siivilöi juoma ja pullota puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalle olet lisännyt 1 tl sokeria sekä muutaman rusinan. Sulje pullojen korkit löysästi ja nosta jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu jääkaapissa noin 1 viikossa ja huoneenlämmössä noin 3 päivässä.

    MääräAinesosa
    sokeria
    rusinoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl kuivahiivaa, sokeria , rusinoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
26.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä