Banaanimunkit airfryerissa

arvosana5/5

(10)arviota
8 Kappaletta

15 min (josta 10 min aktiivista)

Helpot ja herkulliset vegaaniset minimunkit valmistuvat vaivattomasti vain muutamasta aineksesta airfryerissa. Rapean pinnan viimeistelee kaneli-sokerikuorrutus.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplbanaani (kypsä)
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
ripaus suolaa

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä
25 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
1 tlkanelia
1/2 dlsokeria (erikoishienoa)

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Soseuta banaani haarukalla kulhossa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola soseeseen. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa 8 osaan. Pyörittele öljytyillä sormilla pyöreiksi munkeiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplbanaani (kypsä)
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    ripaus suolaa
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Paista airfryerissa 180 asteessa 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

  3. 3

    Sulata rasva. Yhdistä kaneli ja sokeri. Voitele munkit sulatetulla rasvalla ja kääntele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    25 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
    1 tlkanelia
    1/2 dlsokeria (erikoishienoa)

Vinkki: Dippaa munkkeja hasselpähkinä-kaakaolevitteeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä